RD Koper: Napovedi o dometu šele po prvih tekmah

Koprski rokometni prvoligaš je pred pričetkom prvenstva v prvi A DRL pripravil izviren uvod v novo sezono. Moštvo in gostje so se namreč iz Arene Bonifika pripeljali v Marezige s turističnim avtobusom, predstavitev in druženje pa sta nato potekala na najlepši razgledni točki v koprski občini, v neposredni bližini vinske fontane.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

MAREZIGE > Na predstavitvi v Marezigah je bilo še najbolj opazno, da v koprskem taboru vlada sproščeno vzdušje in da ekipa deluje zelo enotno. To bi utegnilo biti močno koprsko orožje, saj bo trener Uroš Rapotec od svojih fantov v novi sezoni zahteval zelo agresivno igro v obrambi in hitro igro v napadu.

Koprčani so poleti ekipi priključili pet novincev z različnih koncev Slovenije in dokončno popolnili zasedbo s tremi zelo obetavnimi fanti iz lastnega mladinskega pogona: Denisom Konjevićem, Borom Breznikarjem in Andražem Makucem. Med novinci sta vratarja Aleks Štavar in Gašper Dobaj, zunanja igralca Matevž Žagar in Jaka Avsec ter levo krilo Tadej Matijašič. Aleks in Tadej sta v preteklosti že igrala v Kopru.

Koprski rokometaši so prvič odšli na mini priprave v Maribor in potem obiskali tudi Sardinijo, kjer so na pripravljalnem turnirju v Sassariju osvojili prvo mesto. Sicer pa je pri igralcih že na pogled opaziti, da so med pripravami na novo sezono res veliko delali na fizični moči. Pred začetkom sezone in gostovanjem v Dobovi je sicer še precej neznank, kako visoko lahko letos sežejo rumeno-modri, vendar se v klubu s tem nihče ne obremenjuje.

“Na vsakem treningu so fantje dali svoj maksimum, prav tako so marljivo odpravljali tiste napake, na katere sem jih opozarjal. Na prvo tekmo sezone v Dobovo bomo odšli z dobrimi temelji. Želim si samo to, da bodo fantje dali vse od sebe, se borili do zadnjega, pokazali željo in medsebojno sodelovanje. Sicer pa gremo v novo sezono tekmo za tekmo, poskusili pa jih bomo čim več zmagati,” je dejal trener Uroš Rapotec, ki je prav tako poudaril kolektivni duh moštva.

Nekaj novosti je tudi v organizaciji društva. Nejc Poklar je končal igralsko kariero in je postal direktor kluba. Dosedanjega fizioterapevta Nicka Jurdano je zamenjal Dejan Kumar, klubski zdravnik bo poslej Anej Ražem. Zlatko Vlah ostaja vodja moštva, za kondicijsko pripravo ekipe bo še naprej skrbel Matej Kleva, za vratarje Jure Vran, medtem ko pomočnik trenerja ostaja Luka Volk. “Pripravljali se bomo na vsako tekmo posebej, tako da se bomo osredotočali le na naslednjega nasprotnika. Poudarjali bomo kolektivni duh, borbenost in delo. Samo to bo prineslo pozitivne rezultate,” je povedal direktor Poklar.

Glede na to, da se je večina slovenskih prvoligaških ekip poleti okrepila oziroma doživela precej kadrovskih sprememb, je o realnem dometu koprskega moštva težko govoriti. Šele po prvih štirih tekmah (Dobova, Urbanscape loka, Krka, Maribor) bo čas za bolj natančno oceno, medtem ko bo težko pričakovani derbi s sosedi iz Izole na sporedu šele v enajstem, zadnjem krogu prvega dela prvenstva (23. novembra).


Najbolj brano