Vandali s požigom poškodovali omet Lože in parkirano vozilo

Neznani vandali so ponoči zanetili ogenj v dveh zabojnikih za odpadke, nameščenih ob stavbi Lože na Titovem trgu. Plameni so uničili dobršen del ometa ob vhodu v Galerijo Loža ter poškodovali parkiran avtomobil.

Vandali so z nočnim požigom uničili dobršen del ometa pred 
vhodom v Galerijo Loža. Foto: Ilona Dolenc
Vandali so z nočnim požigom uničili dobršen del ometa pred vhodom v Galerijo Loža. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Iz koprske policijske uprave poročajo, da je do požara v Trubarjevi ulici, v neposredni bližini Titovega trga, prišlo ob 0:40, ko je nekdo v smetnjak ob vhodu v Galerijo Loža odvrgel goreč predmet, ogenj pa se je razširil na parkiran avtomobil. Druge avtomobile so lastniki pravočasno umaknili. “Zoper neznanega storilca bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma povzročitve splošne nevarnosti,” še dodajajo v policijski upravi.

Z gorečih zabojnikov so se plameni razširili tudi na parkiran avtomobil.

Zaradi pravočasne intervencije koprskih gasilcev se požar ni razširil v notranjost Galerije Loža, kjer pravkar gostijo razstavo dr. Tanje Vujinovič. Plameni so poškodovali spodnji del ometa pred vhodom v galerijo ter dobršen del zunanje stene vse do strehe obarvali v črno, zaradi požara je onesnaženo tudi pritličje galerije.

“Vsekakor močno obsojamo vandalsko dejanje. Vse bolj skrbimo, da bi bilo naše okolje čim lepše, bolj urejeno, ne pa da ga namerno uničujemo in s tem trošimo davkoplačevalski denar, ki ga bi lahko uporabili za druge namene. Ne nazadnje bi požar lahko ogrozil tudi življenja ljudi,” je nočni podvig vandalov komentirala direktorica Obalnih galerij Piran Jelka Pečar.

O dogodku so obvestili tudi pristojne na Mestni občini Koper, ki so že naročili oceno škode in podali prijavo policiji. Na dogajanje se je odzval tudi župan Aleš Bržan, ki dejanje vandalizma in uničevanja kulturne dediščine ostro obsoja, ob tem pa vnovič poudarja, da v koprski občini tudi sicer ne toleriramo nobene oblike vandalizma.


Najbolj brano