Trenutek resnice?

Čeprav je Olimpija nedavno prepustila vodstvo na lestvici Aluminiju, ostaja magnet tudi za ljubitelje nogometa na Krasu. Učinkoviti Tabor - dvanajst zadetkov na zadnjih petih tekmah - želi dokazati, da ni slučajno zataval v zgornjo polovico.

Trener Andrej Razdrh v uvodnem delu dobro krmari sežansko 
barko. Foto: Profimedia
Trener Andrej Razdrh v uvodnem delu dobro krmari sežansko barko. Foto: Profimedia

SEŽANA > Ker sta se Maribor in Olimpija v zadnjih letih precej odlepila od slovenske konkurence, vse bolj postajata “rdeča krpa” za preostale prvoligaše in tudi v Sežani med vrsticami priznavajo, da ne gre zgolj za “nov dan v pisarni”. Po tipajočem začetku sezone je novinec Cherrybox Tabor hitro ujel ritem in z desetimi točkami morda predstavlja celo najprijetnejše presenečenje dosedanjega dela prvenstva, kar pa trenerja Andreja Razdrha ni uspavalo: “Vemo, koga gostimo, saj Olimpija sodi v najožji slovenski vrh. Naši cilji ostajajo nespremenjeni, po mojem je namreč huda napaka, če med sezono dviguješ letvico, zato si še naprej želimo predvsem mirnega obstanka. Seveda sem zadovoljen, da ob lepem številu točk nismo pod pritiskom, kakršnega smo izkušali lani, ko smo morali v drugoligaški konkurenci nenehno zmagovati. Moštvo je umirjeno, pa tudi s poškodbami nimamo večjih težav. Verjetno bo manjkal zgolj Marko Krivičič, še nekaj igralcev se ubada z lažjimi udarci, a bodo gotovo stisnili zobe, če bo potrebno.”

Za razliko od Ljubljančanov, ki skušajo izkoristiti še zadnje dni prestopnega roka (bojda je na izhodnih vratih Macky Bagnack, morda pa še kdo), v Sežani očitno menijo, da so s kadrovanji zaključili. Seveda pa se trener Razdrh ne bi branil kakšne dodatne okrepitve: “Vsak kakovosten igralec je vedno dobrodošel, ampak v splošnem je moštvo zaokroženo. Vzpostavili smo jedro ekipe, s katerim bomo skušali iztržiti kar največ. Potrebno je izkoristiti priložnosti in to velja že za tekmo z Olimpijo,” ki jo domači trener seveda odlično pozna, saj je ne nazadnje nekoč sedel na njeni klopi. “Ah, tega je že kar nekaj časa, mi je pa Olimpija zagotovo veliko dala. Ne bi rekel, da zaradi tega srečanje z zmaji odstopa od drugih tekem, mi moramo predvsem odgarati svoje, pa bo vse v redu,” meni Andrej Razdrh. Seveda upa, da bo še naprej brez napak delovala naveza “dragih sosedov”, kajti Hrvati Antonio Azinović, Ivor Horvat in Mario Babić so za zdaj poglavitni asistenti srbskemu napadalcu Predragu Sikimiću, s šestimi zadetki prvemu strelcu lige.


Najbolj brano