Kidrič Eva, kdaj boš zaživela?

Tradicionalno pusta Kidričeva ulica v jedru Kopra je bila sinoči na tradicionalni Oživeli ulici spet prepolna. Vse najbolje so ob 20. rojstnem dnevu prireditvi zaželeli na stojnicah, koncertih, s kozarcem ali z žogo v rokah.

Na oživljeni Kidričevi ulici se je predstavila dolga vrsta najrazličnejših   lokalnih društev.  Foto: Maja Pertič Gombač
Na oživljeni Kidričevi ulici se je predstavila dolga vrsta najrazličnejših lokalnih društev.  Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Prireditev Kluba študentov občine Koper je ob jubileju segala od Titovega do Carpacciovega trga s koncertno Taverno. Na eni glavnih koprskih ulic se je predstavila dolga vrsta najrazličnejših lokalnih društev: na voljo so bili domači pridelki in izdelki, jedača in pijača, knjige, eksperimenti, dobrodelni srečelov in še marsikaj. Posebna zvezda večera je bila cerkev sv. Nikolaja. “V glavnem je zaprta, pogosteje bi jo morali pokazati, krasna je!” je bil najpogostejši komentar mimoidočih, ki so izkoristili priložnost in stopili v lepo osvetljeno notranjost.

Nastopili so rokerji, DJ-ji, plesalci, športniki ... A naj je bilo še tako zanimivo in živahno, si velja zaželeti, da se bliža leto, ko ta prireditev ne bo več potrebna - ker bo ulica živa vse leto.  


Najbolj brano