Brda so vse udobnejši dom rebule

Včeraj so v Vili Vipolže tretjič priredili široko predstavitev rebul, ki je v prvi vrsti namenjena novinarjem iz tujine.

 Foto: Sašo Dravinec
Foto: Sašo Dravinec

VIPOLŽE > Približno 30 vinskim piscem, ki so prišli z vsega sveta, so na vodeni degustaciji s temeljito predstavitvijo rastišča in briškosti rebule v kozarce natočili 15 vin iz 14 kleti iz celotnih Brd, tudi z italijanske strani.

Pri kosilu, ki ga je pripravila ekipa bistroja Kruh in vino, pa so paleto rebul še razširili. Brda, dom rebule je vse odmevnejša avgustovska prireditev z aprilsko ponovitvijo na sejmu Vinitaly v Veroni, ki se docela vklaplja v koncept promocije Slovenije kot zelene, butične destinacije za petzvedična - tudi gastronomska - doživetja.

Briški vinarji ocenjujejo, da se jim odmevne akcije še kako izplačajo, saj gre vse več rebule v svet, obenem pa njen dom prihajajo spoznavat turisti z vsega sveta. Britanska vinska strokovnjakinja Caroline Gilby je briškim vinarjem položila na dušo, naj promocijo še okrepijo, saj je svet željan okusnih zgodb, kakršno piše rebula.


Najbolj brano