Sežana bo od jutri bogatejša za “drive in” lekarno

Nova sežanska lekarna, ki jo bodo uradno odprli jutri v sklopu dogodkov ob občinskem prazniku, ni povsem običajna lekarna. Poleg običajnih izdajnih mest v notranjosti stavbe bo imela tudi posebno “drive in” izdajno mesto, do katerega se bodo mogoče pripeljati z avtomobilom in tam naročiti zdravila.

Po jutrišnji otvoritvi bo v Sežani začela delovati druga lekarna in 
hkrati druga drive in lekarna v Sloveniji. Foto: Petra Mezinec
Po jutrišnji otvoritvi bo v Sežani začela delovati druga lekarna in hkrati druga drive in lekarna v Sloveniji. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > “V Sežani smo glede na frekvence obiskov in obremenjenost obstoječe lekarne že pred nekaj leti zaznali potrebo po novi lekarni. Kar nekaj časa smo iskali primerno lokacijo,” je pojasnila Ana Kobal, direktorica Javnega zavoda Kraške lekarne.

Našli so jo ob Partizanski cesti ob vulkanizerstvu Hrvatič in cesti proti podjetju Marmor, kjer že stoji povsem nova lekarna. Z delom bo pet novih zaposlenih začelo že takoj po jutrišnji otvoritvi.

11

lekarn deluje pod okriljem Javnega zavoda Kraške lekarne v

6

občinah

Hitreje po zdravila

Nova sežanska lekarna je posebna, saj je šele druga tovrstna lekarna v Sloveniji, edina trenutno obstoječa je Lekarna Soča v Ljubljani.

“Drive in” lekarna bo razveselila tiste, ki v Sežano prihajajo z avtomobili, saj se bodo lahko preprosto zapeljali do izdajnega mesta ter kupili oziroma prevzeli zdravila. Še posebej koristna pa bo za gibalno ovirane in mame z otroki, je še prepričana Kobalova: “Primerna bo predvsem za hitre nakupe in za tiste uporabnike, ki natanko vedo, kaj potrebujejo.” Razen tega, da se bodo uporabniki po novem do izdajnega mesta lahko kar pripeljali, gre za povsem običajno lekarno, je še poudarila direktorica.

Lekarna bo odprta med delovniki od 8. do 20. ure, ob sobotah pa se bo se bo zaprla ob 16. uri.

Najprej Sežana, potem Ilirska Bistrica

Izgradnja nove lekarna je Javni zavod Kraške lekarne stala skorajda milijon evrov.

Gre že za enajsto lekarno v šestih občinah, ki jih pokriva zavod, poleg sežanske občine zavod deluje še v občini Komen, Divača, Pivka, Postojna in Ilirska Bistrica. Posebnost sežanske lekarne je, da gre za prvo samostojno stavbo med vsemi obstoječimi lekarnami. V pritličju lekarne so izdajna mesta, v prvem nadstropju pa sejna soba za lastne potrebe in prostori, ki jih nameravajo oddajati. O oddaji se trenutno dogovarjajo z zdravstvenim domom.

Z jutrišnjo otvoritvijo bodo v Kraških lekarnah zaključili pomemben in velik projekt. V naslednjih letih bodo pozornost usmerili v Ilirsko Bistrico, kjer nameravajo prav tako odpreti še eno lekarno.


Najbolj brano