Kopru za zmago dovolj en gol, Gorici niti trije

Ob primorskem derbiju so preostali trije primorski ligaši iztržili dve zmagi in remi. Odmeva predvsem novi neuspeh Novogoričanov v Ajdovščini, kjer so proti Dobu osvojili le točko.

 Foto: STA
Foto: STA
Gorica : Roltek Dob 3:3 (0:2)

Mestni stadion, gledalcev 250 sodnik Antič (Dekani). Strelci - 0:1 Tiganj (10), 0:2 Tiganj (33), 1:2 Colley (46), 2:2 Osuji (59), 3:2 Osuji (86), 3:3 Zenković (90).

Gorica: Marjanović, Grudina, Velikonja, Volarič, Colley, M. Kavčič (od 75. Paljk), Jermol (od 46. Kolenc), Hodžić (od 46. Osuji), Tomiček, Marinič, Lipušček. Trener: Borivoje Lučić.

AJDOVŠČINA Novogoričani so tudi v dvoboj proti Dobu krenili premalo odločno, kar se jim je maščevalo že po desetih minutah. Gostje so globoko na tekmečevi polovici odvzeli žogo, akcijo skozi razredčene novogoriške vrste pa je kronal Erwin Tiganj. Sin nekdanjega slovenskega reprezentanta je dobro strelsko formo potrdil po pol ure igre, ko je izkoristil zmedo v domačem kazenskem prostoru za podvojitev vodstva ob odmoru. Novogoričane je tako kot že na treh dvobojih z začetka drugoligaške sezone čakal rezultatski lov za tekmecem.

Tako kot pred tednom dni na Ptuju jim je sicer uspel zasuk, ne pa tudi osvojitev treh točk. Kapetan Etien Velikonja prvič letos ni zadel, zato pa je dva gola prispeval povratnik v novogoriške vrste Amarachi Osuji. V igro je vstopil na začetku drugega polčasa, poskrbel pa je za novogoriško vodstvo v končnici tekme. Pobudnik zasuka je bil z golom na začetku drugega polčasa sicer Lamin Colley, ki pa je bil tudi svojevrstni osmoljenec v izdihljajih tekme. Izgubil je žogo na gostujoči polovici, ob nezanesljivi domači obrambi pa je izenačujoči zadetek dosegel rezervist Dino Zenković. ASO

Brežice: Koper 0:1 (0:1)

Stadion Brežice, gledalcev 150 sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelec - 0:1 Vršič (39) (11m).

Koper: Nenezić, Mišić, Guberac, Jelić Balta, Vršić, Meštrić (od 13. Gajšek), Badžim, Žužek, Galešić (od 88. Tomić), Hadžić, Štromajer (od 74. Šolaja). Trener: Miran Srebrnič.

BREŽICE Nekaj več kot 100 gledalcev na slabem in razmočenem igrišču ni videlo veliko nogometne igre. Naliv in veter, ki sta zajela Brežice, nista omogočala prave nogometne predstave. Koper je v Brežice prišel opogumljen s štirimi zaporednimi zmagami. Koprčani se borijo za sam vrh lestvice, kjer šteje prav vsaka točka. Uvodna prvenstvena remija, kjer so varovanci Mirana Srebrniča oddali kar štiri točke, sta že pozabljena. Favorizirani Koper je izkoristil najstrožjo kazen v 39. minuti. Po prekršku Luke Filipa v svojem kazenskem prostoru je žogo na belo piko postavil Dare Vršič in jo tudi pospremil v mrežo. Do konca srečanja se rezultat ni spremenil. Za kako trdo in borbeno tekmo je šlo, priča tudi podatek, da je sodnik Darjan Kovačič pokazal kar sedem rumenih kartonov. ARS

Jadran Dekani: Rogaška Slatina 3:1 (2:1)

Športni park Dekani, gledalcev 150 sodnik Obrenović (Ljubljana). Strelci - 1:0 Ahmetović (5), 2:0 Vidaković (17), 2:1 Jauk (30), 3:1 Stepančič (88).

Jadran Dekani: Sekulić, Stepančič, Dav. Vidaković, Vranješ (od 70. Hadžić), Ahmetović, Jakupovič (od 46. Perhavec), Babič, Matošević, Verunica, Ovsenek, Borghi (od 55. Vitezica), Trener: Erik Kržišnik.

DEKANI Nogometaši Jadrana so po dveh zaporednih porazih spet uspeli vknjižiti nove točke. Pesjani, ki jih v novi sezoni vodi Erik Kržišnik, so na domačem igrišču premagali neprepričljivo Rogaško Slatino. Gostitelji so tekmo dobro odprli. Že po petih minutah je Matjaž Babič z globinsko podajo našel kapetana Luko Stepančiča, ki je žogo le podaljšal na bolj oddaljeno vratnico, kjer jo je v prazno mrežo porinil Adnan Ahmetović.

Za najlepši trenutek na tekmi je v 17. minuti poskrbel David Vidaković. Z izjemno natančno izvedenim prostim strelom s približno 25 metrov je podvojil vodstvo Pesjanov. Čeprav bi lahko domačini že v prvem delu odločili tekmo, se ob kopici zapravljenih priložnosti to ni zgodilo.

Gostje so eno svojih redko izpeljanih akcij izkoristili v 30. minuti. Za 1:2 je zadel Filip Jauk. Nadaljevanje je ponovno pripadlo Jadranu, ki je priložnosti zapravljal kot po tekočem traku. Prednjačil je Mateo Verunica, ki gostujoče mreže nikakor uspel zatresti. Potem ko so gostje neuspešno lovili zadetek po protinapadih, je za odrešilni gol ob koncu srečanja poskrbel domači kapetan Stepančič, ki je izkoristil globinsko podajo Ahmetovića. ARS


Najbolj brano