Biljenci neporaženi, Brici še brez zmage

Današnji vroč primorski derbi v Vipolžah po zmagi Biljencev nad Brici s 3:1 obeta še bolj razgreto zadnjo avgustovsko soboto. Tudi zavoljo položaja na lestvici druge slovenske nogometne lige, kjer so Bilje prehitele svojega naslednjega gosta, Gorico.

Matthias Oyewusi (levo, v črno-belem dresu) je bil kljub zgrešeni 
enajstmetrovki eden od junakov biljenske zmage v Vipolžah.   Foto: Luka Carlevaris
Matthias Oyewusi (levo, v črno-belem dresu) je bil kljub zgrešeni enajstmetrovki eden od junakov biljenske zmage v Vipolžah.  Foto: Luka Carlevaris

VIPOLŽE > Nedeljska popoldanska pripeka ni odvrnila od obiska gledalcev, ki so lepo zapolnili tribune športnega parka v Vipolžah. Videli so živahno predstavo, v kateri že od uvodnih minut ni manjkalo priložnosti in zaključnih strelov. Sprva so prednjačili gostje, ki so v uvodnih minutah zatresli tudi okvir vrat. Sledila je briška budnica, a so bili gostitelji v napadu nedorečeni. Preveč so oklevali, bodisi pri podajah ali zaključnih strelih. S potezo preveč pa so omogočili Biljencem, da so pravočasno strnili vrste.

Nemalo briških poskusov je tako končalo v bloku ali kotu. Na drugi strani so bili Biljenci konkretnejši, imeli pa so tudi Matthiasa Oyewusija. Mladi Nigerijec je bil s svojimi pospeški trn v peti tekmecev. Tako je bilo tudi danes, ko je bil pogosto hitrejši od žoge in je sejal preplah v domače vrste. V 37. minuti je preigral dva tekmeca in prispeval podajo za gol. Med strelce se je praktično ob prvem dotiku z žogo vpisal Kristjan Cvek, ki je le nekaj trenutkov prej zamenjal Gašperja Simčiča Zuljana (pretres možganov) ter postavil izid polčasa.

Brda : Vitanest Bilje 1:3 (0:1)

Športni park, gledalcev 350 sodnik Kajtazović (Kranj). Strelci - 0:1 Cvek (38), 0:2 Jazbar (53, ag), 0:3 Oyewusi (83), 1:3 Celcer (92).

Brda: Pintol, Curk, Celcer, Frelih, J. Humar (od 62. Musić), Jazbar, Jogan, R. Bužinel, Daw. Jallnous (od 68. Golob), Dar. Jalinous (od 88. Perše), Marinič. Trener: David Peršič.

Vitanest Bilje: Lipičar, Slavec, Vencato, L. Žižmond, Perko (od 55. Batič), K. Humar, Simčič Zuljan (od 36. Cvek), Slaviero, Štrukelj, Doplihar (od 77. M. Žižmond), Oyewusi. Trener: Sandi Valentinčič.

Rumeni kartoni - Daw Jalinous, Jogan; Batič, Oyewusi, M. Žižmond.

Tudi prve minute drugega dela so se začele po biljenskih notah. Spet se je v priložnosti znašel Cvek, a je nekdanji igralec Kopra zgrešil žogo. Brici proti strnjeni obrambi gostov niso imeli pravih rešitev, v lovu na izenačenje pa so puščali vse več prostora na svoji polovici. Vsaka izgubljena žoga je pomenila potencialno nevarnost za domača vrata, še posebej, ker so Biljenci v napadu lahko računali na neulovljivega Oyewusija. V 55. minuti je še enkrat več premešal domače vrste, njegov bivši soigralec pri Ankaranu Geancarlo Slaviero pa je z ostro podajo v kazenski prostor sprožil avtogol domačega kapetana Denisa Jazbarja.

Na tribunah je vse bolj odmeval biljenski napev, veselica gostov pa se je nadaljevala. Piko na i je s krasnim zadetkom v 83. minuti postavil prav Oyewusi, ki je nato sicer zgrešil enajstmetrovko, a to ni pokvarilo 52. rojstnega dne trenerja gostov Sandija Valentinčiča. Kot tudi ne častni domači gol, ki ga je v sodnikovem dodatku dosegel Uroš Celcer.


Najbolj brano