Blues poslastica za biserni finale

Istrskega občinstva zasedba Hamo & Tribute 2 love doslej še ni razočarala. Ne v klasični in tudi ne v “slečeni” različici, v kakršni se je eden najbolj priljubljenih bendov na slovenski glasbeni sceni v sredo predstavil koprskemu občinstvu.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Festival Poletje z biseri, s katerim je Iztok Novak - Easy obogatil koprsko glasbeno poletje, je bil kot miza, polna dobrot, zasedba Hamo & Tribute 2 Love pa kot sladica ob zaključku obeda. Kdor je na prizorišče predsinočnjim prišel tik pred zdajci, je težko našel še kak prosti kotiček s pogledom na priložnostni oder na vrtu pokrajinskega muzeja. Pričakovano, glede na to, da je koncert že dan prej dobil pečat “razprodano”.

Peterica najbolj priljubljenih slovenskih blueserjev - pevec in kitarist Matevž Šalehar - Hamo je kot običajno imel ob sebi bobnarja Martina Janežiča Bucota, klaviaturista Denisa Horvata - Dukija, kitarista Petra Deklevo in basista Uroša Škerla Krambergerja - Hipija - je v skromno osvetljenem intimnem ambientu muzejskega vrta zlahka vzpostavila vez z občinstvom in jo med dveurnim koncertom dodobra utrdila.

Album bodo predstavljali tri dni zapored

Kaj vse prinaša nova plošča zasedbe Hamo & Tribute 2 Love 4K, bo občinstvo izvedelo prve dni oktobra. Dva predstavitvena koncerta v ljubljanskem CSK France Prešeren, 1. in 2. oktobra, sta že razprodana, za tretjega, 3. oktobra, so vstopnice (za zdaj) še na voljo.

Obiskovalci so pozorno prisluhnili novim skladbam iz prihajajočega albuma 4K - v ušesa številnih je denimo že dobro usidrana Pomlad - ter pripeli k starejšim hitom, kot so Pol, Govori mi grdo, Ona gre, Gospa magister, Greva še mal dlje ... Repertoar je oplemenitila tudi Stealin', izvirno ameriška ljudska skladba iz 20. let minulega stoletja, ki je skozi priredbe številnih izvajalcev postala bluesovska klasika. Prav ljubezen do bluesa je gorivo, ki poganja zasedbo Hamo & Tribute 2 Love, se pretaka po kitarskih strunah in klavirskih tipkah ter napaja Hamov prepoznavni raskavi vokal.

Kjer je torta, bo najbrž tudi češnja. je marsikdo pravilno sklepal, da se skupina po drugem odhodu z odra še ne bo dokončno poslovila. Svojemu dobremu prijatelju, s katerim sta odprla lanskoletno Poletje z biseri, se je pred mikrofonom pridružil Rudi Bučar in v zaključnih Gremo se igratboga ter Dolgo nisva pila, poskrbel za še en val kurje polti.

“Zaključek niza letošnjih koncertov v Lapidariju je bil čudovit, pravi 'gran finale'. Še bolj pa me veseli, da je bil tudi odziv na ostale dogodke odličen, kar daje upanje, da ima ta festival prihodnost,” je zadovoljen Iztok Novak - Easy, ki je Poletje z biseri izpeljal s pomočjo Centra mladih Koper, Radia Koper in Pokrajinskega muzeja ter s podporo Mestne občine Koper in Luke Koper. “Obljubljamo, da bomo tudi v prihodnje poskrbeli za raznolikost glasbene, tudi širše kulturne scene v naši občini,” dodaja.


Najbolj brano