V novi številki Primorskih novic preberite

Čeprav so v torek s kmetijskega ministrstva sporočili, da je veterinarska inšpekcija ob podrobnejšem pregledu dela s konji v Kobilarni Lipica ugotovila, da je za konje v Lipici vsestransko dobro poskrbljeno, uradno poročilo, ki smo ga pridobili od uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, kaže, da temu ni tako.

Znani so izsledki veterinarskega nadzora v Kobilarni Lipica.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Znani so izsledki veterinarskega nadzora v Kobilarni Lipica.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

Delovno sodišče zavrnilo nekdanja šefa Hita

Delovno sodišče je zavrnilo vse tožbene zahtevke nekdanjega predsednika in člana Hitove uprave Janeza Mlakarja in Tevža Korenta. Nadzorniki so ju razrešili lani septembra zaradi nedoseganja zastavljenih ciljev in vrste kršitev obveznosti, a se z razrešitvijo nista strinjala in sta vložila tožbo na delovno sodišče. Sodba še ni pravnomočna.

Sladoledar kupil hišo za svoje zaposlene

Današnje javne dražbe za objekt ekonomskega področja nekdanjega Primorja se je udeležil en sam dražitelj, družba Incom iz Ajdovščine. Ker občina ni uveljavljala predkupne pravice, so v Incomu objekt kupili po izklicni ceni. V njem nameravajo urediti bivalne enote za svoje zaposlene.

Gradbeni delavci v Zali so se izkazali

Dan odprtih vrat na gradbišču galerije v soteski Zala, na glavni cesti v Idrijo, je postregel z novico, da bodo cesto polovično odprli 30. avgusta, torej dan pred veliko prireditvijo Po poteh prenosa ranjencev na Vojskem in dva dni pred zastavljenim rokom. Zato je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek čestitala gradbincem Kolektorja CPG.

Poletje solinarjem ni šlo na roko

Letošnji pridelek soli bo eden slabših. Solinarska sezona gre počasi h koncu, v podjetju Soline pa so skupaj s pogodbenimi najemniki doslej pridelali le 600 ton soli. V najboljšem primeru se je bo nabralo 900 do 1000 ton, v Sloveniji in tujini pa je običajno prodajo 1200 ton na leto.

Ravnikarjeva odpoved je zakonita

Matevž Ravnikar je izgubil sodni boj proti koprskemu javnemu zavodu za šport, ki ga je tožil, ker naj bi ga lani poleti nezakonito odpustili. Višje delovno in socialno sodišče je ugodilo pritožbi zavoda in zavrnilo Ravnikarjeva utemeljevanja o obstoju delovnega razmerja in nezakonitosti prenehanja pogodbe o zaposlitvi.

Dokončujejo center za ravnanje z odpadki kraško-brkinskih občin

Center za ravnanje z odpadki (Cero) v Sežani bodo še ta mesec dodatno urejali - zgradili bodo še nadstrešnice za obdelavo odpadkov, z asfaltom utrdili manipulativne (obratovalne) površine ter uredili iztekanje odpadnih voda in protipožarno zaščito. Naložba je vredna 316.000 evrov, ki jih bodo zagotovile vse štiri kraško-brkinske občine, solastnice sežanske komunale.

Burja razplamtela zublje po grebenu

Greben Črnih hribov je bil danes od poldneva naprej odet v gost dim, ki se je valil zaradi požara. Zagorelo naj bi v bližini pomnika miru na Cerju, požar pa se je hitro širil zaradi burje. Uničeval je borovce in podrast, z ognjenimi zublji pa se je borilo približno 225 gasilcev vseh severnoprimorskih gasilskih enot ter trije helikopterji.

Bo zasilni pristanek škodoval Pipistrelu?

Direktor norveškega podjetja in norveška državna sekretarka sta pred tednom dni med poletom s pipistrelovim električnim letalom namesto na cilju končala v jezeru 180 kilometrov jugozahodno od Osla. Čeprav sta zasilni pristanek prestala brez poškodb, incident močno odmeva v mednarodni javnosti, ki se sprašuje, ali bo dogodek vplival na norveške načrte za elektrifikacijo letalskega prometa.

Goriški par do zmage na prestižnem plesnem festivalu

Goriška plesna in življenjska sopotnika Nastja Bremec Rynia in Michal Rynia sta bila včeraj ob vrnitvi iz ZDA še polna močnih vtisov po zmagi na slovitem ameriškem festivalu Jacob's Pillow. Pred domovanjem njenih staršev pa jih je čakalo še eno presenečenje.

Kjer si podata roko lepo in dobro

“Po 25 kolonijah, 320 razstavah, 1811 imenih zapisanih v katalogih, in 2860 ustvarjenih delih sem vesela, da se je toliko ljudi pridružilo projektu, ki prinaša sporočilo lepote in dobrote,” ob koloniji Umetniki za Karitas, ki poteka pod geslom Odrinimo na globoko, poudarja voditeljica projekta in ravnateljica Škofijske karitas Koper Jožica Ličen.


Najbolj brano