Sladoledar kupil hišo za svoje zaposlene

Včerajšnje javne dražbe za objekt ekonomskega področja nekdanjega Primorja se je udeležil en sam dražitelj, družba Incom iz Ajdovščine. Ker občina ni uveljavljala predkupne pravice, so v Incomu objekt kupili po izklicni ceni. V njem nameravajo urediti bivalne enote za svoje zaposlene.

  Foto: STA
Foto: STA

AJDOVŠČINA > Izklicna cena za objekt neto površine 925 kvadratnih metrov na Idrijski cesti v Ajdovščini z dvoriščem in parkirišči ter dostopnimi potmi je, vključno s premičninami - pohištvom in pisarniško opremo, znašala 507.131 evrov. Kupilo ga je podjetje Incom, ki v Ajdovščini izdeluje sladoled.

“Naše podjetje se zelo širi. Ajdovsko-goriški bazen smo, kar se kadrov tiče, že skoraj izčrpali, tako da se obračamo na vso Slovenijo in tudi tujino. Zaradi tega smo bili skoraj primorani pridobiti objekt, ki ga bomo uredili po kar visokih standardih, kot se spodobi za podjetje, ki dela po vsem svetu, ” je po dražbi povedal Andrej Slokar, lastnik in direktor podjetja Incom. Pojasnil je tudi, da bodo stavbo, ki so jo kupili, uredili v slogu garni hotela, z dvoposteljnimi sobami, v enem delu pa tudi apartmaje za svoje zaposlene.

507.131

evrov je znašala izklicna cena, po kateri je bil včeraj na dražbi prodan objekt ekonomskega področja nekdanjega Primorja

Omenil je, da vlada v Ajdovščini veliko pomanjkanje sob in bivalnih enot nasploh. Kar se podjetja in njegovih potreb tiče, pa je povedal še, da se izobrazbena struktura sodelavcev, ki jih pridobivajo, dviga, saj so v fazi preobrazbe in prestrukturiranja podjetja v pametno podjetje, za kar potrebujejo veliko izobraženih ljudi.

“Ne želimo se ukvarjati z nepremičninami, a trenutno nismo imeli drugega izhoda. Objekt bo, ko ga bomo preuredili, namenjen interni uporabi, kako bo v naprej, bomo pa še videli, odvisno tudi od tega, kako se bo razvijala infrastruktura v Ajdovščini,” je še pojasnil Slokar in dodal, da načrtujejo v stavbi nočitvene zmogljivosti za približno 35 ljudi. V podjetju je več kot 400 zaposlenih, med njimi so tudi tuji državljani. Samo v zadnjih dveh letih so zaposlili več kot 150 ljudi.


Najbolj brano