V novi številki Primorskih novic preberite

Pred dnevi so tržaški policisti prijeli trojico goljufov iz Piemonta, ki se je starejšim Tržačanom izdajala, da je pooblaščena za pregledovanje grelcev in plinskih števcev. Med “delom” so jih okradli, ob večerih pa so obiskovali novogoriške igralne salone. Pri izsleditvi tatov, starih 24, 29 in 31 let, so sodelovali tudi novogoriški kriminalisti.

Prekaljeni goljufi so se na “delo” v Trst pripeljali z lancio y bele  
barve.
Prekaljeni goljufi so se na “delo” v Trst pripeljali z lancio y bele barve. 

“V Lipici je za konje dobro poskrbljeno”

Po marčnem ravsu mladih žrebcev in kobil ob skupnem spustu na pašnik, v katerem je bilo poškodovanih deset konj, je veterinarska inšpekcija uvedla v Kobilarni Lipica redni nadzor. Njegovi izsledki bi morali biti znani že junija, a namesto uradnega veterinarskega poročila, ki ga Primorske novice čakamo že 19. dan, smo danes dobili sporočilo, da je v Lipici s konji vse v najlepšem redu. Edina pomanjkljivost naj bi bil nadstrešek na posestvu Ravne.

Zmaj 'ma mlade bo postal butičnejši

Organizatorji festivala Zmaj 'ma mlade, ki z veliko vneme in prostovoljnega dela že vrsto let skrbijo za obogatitev postojnske kulturne ponudbe, napovedujejo, da bodo festival v prihodnje nekoliko preoblikovali oziroma se vrnili h koreninam. Namesto težnje po ugajanju čim širšemu krogu obiskovalcev z večjimi dogodki se bodo posvetili oblikovanju bolj izbranega programa.

Kakšno je vzdržno število zveri?

Predstavniki ministrstev za okolje in za kmetijstvo, zavoda za gozdove, lovske zveze in Sindikata kmetov Slovenije se bodo v začetku septembra pogovarjali o potrebnih spremembah sistema upravljanja z zvermi. To so se predstavniki sindikata danes dogovorili s premierjem Marjanom Šarcem in kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec.

Namesto na Počku bi ponoči streljali v tujini

V Slovenski vojski ni bilo razprtij, bile so le razrešitve in imenovanja, o kadrovskih spremembah, ki so odmevale v javnosti, pravi načelnica generalštaba Slovenske vojske (SV) Alenka Ermenc. Danes je pred novinarji poleg predstavitve splošnega dogajanja v vojski izpostavila pomen lojalnosti in upoštevanja predpisov.

Nove težave za Marjetico

Kopanje v otroškem bazenu na kopališču v Žusterni je znova dovoljeno, saj so bili rezultati zadnjih štirih laboratorijskih preizkušanj kopalne vode ustrezni. Zaradi onesnaženja morja pa je skupina občanov naznanila vodstvo Marjetice.

Aprila prihodnje leto končno gokarti v Kopru?

Karting steza med hitro cesto in železniško ter avtobusno postajo v Kopru že nekaj let sameva in postaja vse bolj zanemarjena. Visok plevel objema vhod, se zažira v tlakovce, grmičevja nihče ne obrezuje, trava je nepokošena, ograjo so vandali ponekod uničili. Gospodarja kot da ni. Pa vendar je. To je podjetje Grafist, kjer pa zagotavljajo, da na projekt niso pozabili.

Vipava kot Amazonka brez krokodilov in piranj

Medtem ko je na Soči te dni gneča, je mogoče na Vipavi veslati v miru in tišini. Ker je v zgornjem delu nekoliko prehitra za vse in mestoma prenizka, v spodnjem pa se leno in prepočasi vleče, je za veslanje ali supanje najbolj primeren njen odsek od jeza pod Gradiščem nad Prvačino do Renč.

Zapora najbolj tepe gospodarstvo

Kljub zapori glavne ceste v Občini Idrija ugotavljajo, da jih obišče več ljudi kot lani, ko je bila cesta prav tako zaprta. Nekaj slabe volje ostaja zaradi smerokazov. Na predlog, naj v Tolminu vozila pod 7,5 tonami v Ljubljano usmeri čez Idrijo, direkcija za infrastrukturo odgovarja, da šibki lokalni obvozi niso namenjeni širšemu niti osebnemu prometu.

V strugi potoka je ležal Claudio iz Gorice

Novogoriški kriminalisti so danes potrdili, da so delavci pri urejanju obrežja 7. avgusta v potoku Koren v Panovcu našli razpadajoče truplo 62-letnega Claudia B. iz okolice Gorice. Sestra Giulia ga je pogrešala od novembra lani. Na inštitutu za sodno medicino niso ugotovili znakov nasilja, najverjetneje pa je moški zašel in življenje nesrečno izgubil v Panovcu.

Pijan bežal s čolnom in razgrajal

Skoraj 800 evrov bo 55-letnega Ljubljančana stalo ponedeljkovo popivanje na morju, če se je zavedel svojega neprimernega ravnanja, sicer pa bo moral plačati skoraj 1600 evrov kazni. Ljubljančan je s čolnom pred Lucijo bežal pred policijo in uslužbenci pristaniške kapitanije, čez dve uri pa je prišel razgrajat na pomorsko policijsko postajo v Piran.

Ko kavboji gredo v pozabo in udarijo “prekleti hipiji”

Veliki fetišist filmske B-produkcije Quentin Tarantino v svojem najnovejšem filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu ne ponuja veliko multireferenčnih filmskih dialogov, hektolitrov krvi in gomile odrezanih udov, ampak ubere veliko bolj klasična pota.

Nogometni popotnik Patrik Bordon bo odslej gole zabijal v Litvi

Patrik Bordon ima za sabo zelo zanimivo športno pot. 194 centimetrov visok napadalec je pri 31 letih oblekel drese kar 14 klubov. Zadnji je litovski Panevežys, kamor se je preselil sredi julija in na preizkusu prepričal vodstvo kluba.


Najbolj brano