Raj za ljubitelje japonske pop kulture

Že sedmo leto zapored se je del Izole za dan oziroma dva spremenil v fantazijski prostor, poln likov iz animiranih filmov in stripov, družabnih iger, videoiger ter barvic in svinčnikov, ki so mimoidoče vabili k ustvarjanju.

 Foto: Igor Tavčar
Foto: Igor Tavčar

IZOLA > Sejem Animé Izola, ki ga pripravlja izolsko društvo Animov, je v soboto in nedeljo zavzel Park Pietro Coppo. Na 20 stojnicah se je predstavilo 15 ilustratorjev s svojimi deli in z nasveti o risarskih tehnikah, ljubitelji video iger so svoje veščine lahko preizkusili na 15 igralnih postajah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji namiznih družabnih iger. Predvsem najmlajši so se odprtih ust ozirali za mojstricami tako imenovanega cosplaya - poustvarjanja likov iz mang, animejev, filmov, knjig in iger.

Za promocijo japonske pop kulture društvo Animov skrbi že od leta 2011. Poleg tega, da vsako leto poskrbijo za pestro ponudbo sejma Animé, pod njihovim okriljem izhaja tudi revija MAGnet Manga, prva slovenska revija s prevedenimi japonskimi stripi v slovenščini, pri čemer se držijo japonske tradicije, po kateri tok zgodbe teče z desne proti levi.


Najbolj brano