Poljskega padalca našli mrtvega

Pogrešana padalca, ki je včeraj popoldne strmoglavil na pobočje Mrzlega vrha, so dopoldne našli mrtvega.

Včeraj popoldne sta se pri poletu z jadralnima padaloma smrtno 
ponesrečila  dva tuja državljana, na Kobariškem Stolu (na fotografiji) japonski državljan, na Mrzlem vrhu pa Poljak.  Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Včeraj popoldne sta se pri poletu z jadralnima padaloma smrtno ponesrečila dva tuja državljana, na Kobariškem Stolu (na fotografiji) japonski državljan, na Mrzlem vrhu pa Poljak.  Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

MRZLI VRH, KOBARID > Tolminski gorski reševalci so že včeraj popoldne na območju Mrzlega vrha iskali jadralnega padalca, ki naj bi po pripovedovanju očividca strmoglavil na pobočje, a so zaradi teme reševalno akcijo prekinili in z njo nadaljevali danes zjutraj.

S helikopterjem so na območje nad kampom Gabrje, kjer naj bi se zgodila nesreča, prepeljali dve ekipi tolminskih gorskih reševalcev in policiste gorske enote. Okoli desete ure so prišli do kraja nesreče, kmalu zatem pa so našli še mrtvega padalca, so pojasnili na novogoriškem operativno komunikacijskem centru.

Polet z jadralnim padalom se je tragično končal za 29-letnega poljskega državljana. Včeraj sta se tako tragično končala dva poleta z jadralnim padalom. Poročali smo, da je včeraj zgodaj popoldne na pobočje Kobariškega Stola strmoglavil 69-letni japonski padalec. Ko so do njega prišli reševalci iz dežurne ekipe za reševanje v gorah z vojaškim helikopterjem, mu niso mogli več pomagati. Strmoglavil je z velike višine.

Tolminski gorski reševalci so imeli včeraj popoldne štiri reševalne akcije. Največ sreče je imel padalec, ki je na Kozlovem robu pristal na drevesu in se pri tem ni poškodoval. Tolminski gorski reševalci so mu pomagali sneti padalo z drevesa in ga pospremili v dolino.

Proti večeru pa je imela v Kobaridu smolo tudi 55-letna nemška jadralna padalka. Ko je malo pred 19. uro nameravala z jadralnim padalom narediti še en krog, je očitno napačno ocenila višino in trčila v zid ter padla na streho Petrolovega bencinskega servisa. Pomagali so ji tolminski gorski reševalci in kobariški gasilci. Pri padcu naj bi si poškodovala hrbet, z vojaškim helikopterjem so jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.


Najbolj brano