Tudi med prazniki bo živahno

Zmagovalec šestega rekreativnega teka Kanalski krog je postal Gregor Močnik, sezona rekreativnih tekov pa se bo nadaljevala že na praznični četrtek.

Kanalskega kroga se je udeležilo 32 tekačev. Foto: Igor Mušič
Kanalskega kroga se je udeležilo 32 tekačev. Foto: Igor Mušič

KANAL > Društvo nasmejanih je v nedeljo pripravilo šesti rekreativni tek Kanalski krog. 32 udeležencev je moralo preteči razgibanih šest kilometrov in pol po Kanalu in okolici, pri tem pa se je nabralo še 228 metrov višinske razlike. Najhitreje sta s preizkušnjo opravila Gregor Močnik in Jerica Kravos.

Sezona primorskih rekreativnih tekov se bo nadaljevala že v četrtek z 18. gorskim tekom z Mosta na Soči na Široko. Gostitelj je Športno društvo Lom, ki pripravlja tudi dirko gorskih kolesarjev. Start bo ob 10.30 pri železniški postaji. Udeležence čaka 4700 metrov vzpona s 600 metri višinske razlike in ciljem pri turistični kmetiji Široko, kjer bo ob 12.45 svečan zaključek. Prijaviti se je mogoče še na dan tekmovanja od 8. ure dalje. Kolesarji bodo startali že ob 9.45. Sočasno pa bo odhod organiziranega prevoza za tek osnovnošolcev, ki bodo imeli krajšo traso.

V soboto bo ljubiteljem gorskega teka na voljo še vzpon iz Spodnje Idrije na Jelenk. Prijave in informacije: Vojko Carl, tel. 051/ 444-333.


Najbolj brano