Na Lokvah bo živahno

Praznik narave se bo začel s tržnico lokalnih ponudnikov, pohodom po poti za zidom in nogometnim turnirjem. Sledilo bo tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, nastop mladih harmonikarjev in ansamblov Hram in Ikebana.

V Turističnem društvu Lokve tudi letos pričakujejo dobro udeležbo 
na Prazniku narave. Foto: TD Lokve
V Turističnem društvu Lokve tudi letos pričakujejo dobro udeležbo na Prazniku narave. Foto: TD Lokve

Visoke temperature v dolini, zadušljiv zrak in sončno vreme kar kličejo po obisku Lokvi nad Novo Gorico. Predvsem pa so narava, mir in tišina ter čistost ozračja in nižje temperature tisti, ki mnoge obiskovalce v poletnih dneh pripeljejo na Lokve. Najbolj pestri so na Lokvah avgustovski prazniki in nedelje. Še posebej praznično in veselo ter pestro bo dogajanje v nedeljo, 18. avgusta, ko Turistično društvo Lokve pripravlja za vse vrste obiskovalcev Praznik narave. Obljubljajo, da bo pester program zadovoljil tudi najbolj zahtevne obiskovalce, saj se bo za vsakogar nekaj našlo.

Že od 10. ure dalje bodo na tržnici lokalnih ponudnikov na voljo domače dobrote in pridelki. Ob 10. uri se bo začel tudi nogometni turnir U13. Od 10. do 12. ure bo potekal zgodovinski pohod po poti za zidom (prijavnina pet evrov, v kar je všteto tudi kosilo).

Ob 12. uri bo na sporedu tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, ob 15. uri bodo nastopili mladi harmonikarji, popoldne in zvečer pa bosta za dobro vzdušje poskrbela ansambla Hram in Ikebana.

Ves dan bo odprt škafarski muzej, ogledati pa si bo mogoče tudi razstavljeno zbirko motornih žag Jožeta Skoka. V Gostilni Lokve, Gostilni Winkler, Okrepčevalnici planinski dom Lazna in na Izletniški kmetiji pri Ukovih bodo tega dne nudili posebne domače jedi. Pestra ponudba hrane in pijače pa bo tudi med stojnicami in na samem prizorišču, tako da se obiskovalci v dolino ne bodo vrnili ne lačni ne žejni, pa še naplesali se bodo lahko, zagotavljajo organizatorji dogodka.


Najbolj brano