Začenja tudi primorska peterica

Danes bo na sporedu velika večina tekem prvega kroga slovenskega nogometnega pokala. Tudi dvoboji, v katere bo vpeta peterica primorskih predstavnikov.

Koprski nogometaši bodo v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja gostili Beltince, Brice pa čaka pot na Štajersko.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprski nogometaši bodo v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja gostili Beltince, Brice pa čaka pot na Štajersko.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > Z izjemo edinega prvoligaškega obračuna med ljubljanskim Bravom in velenjskim Rudarjem, ki bo jutri, bo preostalih enajst dvobojev že danes. V drugi krog so že neposredno uvrščeni klubi, ki so v letošnji sezoni zastopali slovenske barve v Evropi: torej državni prvak Maribor, pokalna zmagovalka Olimpija, Domžale in Mura. V osmini finala se bo našteti četverici pridružilo še 12 zmagovalcev izločilnih dvobojev, ki so na sporedu sredi tega tedna. O napredovanju bo odločala ena tekma, torej 90 ali 120 minut. Če bi bil izid izenačen tudi po podaljških, bi odločale enajstmetrovke.

Okoliščine so spremenljive, tudi vremenske. Vročina naj bi popustila, kar bo za večino dvobojev v popoldanskem terminu vsekakor blagodejno. Šesterica prvoligašev je že v polnem tekmovalnem ritmu, a bodo ti pred prvenstvenim nadaljevanjem konec tedna pokalne dvoboje odigrali s premešanimi postavami. Gotovo bodo takšen pristop ubrali tudi pri edinem primorskem prvoligašu, Cherrybox24 Taboru. Sežance čaka pot na Štajersko, kjer bo njihov tekmec Videm pri Ptuju. Član tretje lige vzhod, ki bo novo sezono odprla čez deset dni, je tudi Slovenska Bistrica, ki bo gostila Brda.

Drugoligaši imajo za sabo tri prvenstvene dvoboje, a bodo skoraj gotovo ponudili priložnost igralcem, ki so doslej dobivali manj minut na igrišču ali pa so se novim ekipam priključili kasneje. Takšno bo nedvomno vodilo Novogoričanov in Koprčanov, ki so se v pretekli sezoni prebili do četrtfinala. Gorico čaka gostovanje v Pesnici, ki bo letos igrala v prvi ligi MNZ Maribor, v drugoligaškem obračunu pa bodo na Bonifiki gostovali Beltinci. Od primorskih predstavnikov bo doma igral še TKK Tolmin.

Posoški nogometaši, ki v soboto začenjajo prvenstvo v tretji SNL zahod, bodo gostili celjski Šampion. Tekmeca sta se v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja pomerila že pred dvema letoma v Celju, kjer v 120 minutah gledalci niso videli gola. Za razplet so bile odločilne šele enajstmetrovke, kjer so bili natančnejši gostitelji. V edinem obračunu tretjeligašev se Tolminci nadejajo, da bo zahod tokrat prevladal nad vzhodom in bo žreb drugega kroga v Posočje pripeljal kakšnega privlačnega tekmeca.


Najbolj brano