V novi številki Primorskih novic preberite

Banka Intesa Sanpaolo je piranski občini končno poslala ponudbo s predkupno pravico za nakup garažne hiše Fornače. Zanjo zahtevajo deset milijonov evrov.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

Žrebičko v Črnotičah so pokončali šakali

Teden dni stara žrebička, ki je še v soboto skakljala okrog svoje matere na pašniku nad Črnotičami, je v noči na nedeljo poginila v grozovitih mukah. Rejec živali je po poškodbah in informacijah sumil, da so bili na delu volkovi, ocenjevalec zavoda za gozdove pa je potrdil, da so bili na delu šakali. Ti so maja klali že v Podpeči.

Na dražbah tudi jadrnica in jaguar

Na finančnih uradih bo v prihodnjih dneh nekaj zanimivih dražb predmetov in vozil, zaseženih v različnih postopkih. Če si bo kdo zaželel še ne dve leti starega Porscejevega cayennna, se bo moral odpraviti v Grosuplje, skromnejši pa bodo lahko našli marsikaj tudi na Primorskem.

Ob sobotah sta na delu reševalca-kolesarja

Osebje nujne medicinske pomoči na vrhuncu turistične sezone uporablja kolesa.

Manu Chao: “Ni nam mar za meje! Hvala, Kanin!”

Kdo? Jovanotti, Elisa, Gianna Nannini ...? Tako so po spletnih forumih ugibali, kdo bi utegnil biti gost prvega skrivnostnega nedeljskega koncerta v 24 edicijah festivala No Borders na meji med Italijo, Slovenijo in Avstrijo. Do 14. ure na prizorišču pod kočo Gilberti ni nihče vedel, da bo ... Manu Chao!

Borov gozdiček: spomladi končno še lokal

V Borovem gozdičku občina že dlje časa namerava postaviti tako imenovano urbano teraso z javnimi sanitarijami.

Solkancem ne bo več hrumelo nad glavami

Del solkanske obvoznice pri predoru Zagrad je v teh dneh delno zaprt. Gradbinci namreč postavljajo ograjo, ki bo središče Solkana varovala pred hrupom. Nanjo so Solkanci čakali deset let.

Za domače pripravljeni plačati več, a vseeno ne preveč

Povpraševanje kupcev po slovenskih izdelkih narašča.

Na Bistriškem snujejo butični turizem

V bistriškem Turistično informacijskem centru so to poletje delavni. Poleg številnih dogodkov in koncertov na gradu Prem bodo ta petek na Placu v nekdanji brivnici odprli tudi novo informacijsko točko z etnološko zbirko. Priložnost za razvoj vidijo predvsem v povezovanju lokalnega kmetijstva, turizma in kulinarike.

Tabor navdušil bolj kot primorski derbi

Prva liga je šele dobro zagnala kolesje, a je dogajanje že sila pestro. Kdo bi lahko rekel, da bodo na zadnjem mestu Domžale? In da bo trener edinega slovenskega predstavnika v Evropi ponudil odstop?


Najbolj brano