Igral bo tudi Zimonjić

Kakor se ob teniškem tekmovanju spodobi, se je vročina v Istri razdivjala s polno močjo, zato v kotlu ŠRC Marina igralce čakajo težavne razmere. Toda ob nagradnem skladu 50.000 dolarjev so tudi nagrade dokaj mamljive.

Med udeleženci bo tudi legendarni igralec dvojic, danes 43-letni 
Srb Nenad Zimonjić, zmagovalec treh turnirjev za grand slam  med 
moškimi dvojicami in petih med mešanimi.
Med udeleženci bo tudi legendarni igralec dvojic, danes 43-letni Srb Nenad Zimonjić, zmagovalec treh turnirjev za grand slam med moškimi dvojicami in petih med mešanimi. 

PORTOROŽ > Udeleženci edinega pravega slovenskega turnirja imajo s šalami narave že precej izkušenj. O tem bi lahko še največ povedal Nik Razboršek, ki se je lani v neznosni vročini dobre tri ure boril za preboj v drugi krog, naposled pa zgolj razočarano obesedel v blagodejni senci. Kot najboljši od slovenskih drugokategornikov si je že vnaprej zagotovil povabilo tudi za letošnji turnir, kjer bosta domače upe grela predvsem četrti nosilec Blaž Rola in edini član najboljše stoterice s svetovne lestvice med prijavljenimi udeleženci Aljaž Bedene. Po napovedih je tudi največji favorit za končno slavje, s čimer bi se pridružil prvima zmagovalcema Gregi Žemlji iz leta 2013 ter Blažu Kavčiču leto kasneje. Slednji je pri 32 letih upal na nov poskus pred domačimi navijači, vendar so ga poškodbe znova prikovale zgolj na tribuno.

Rola in Bedene sta v uvodnem krogu prosta, enako velja za vseh 16 najvišje postavljenih, četverica ostalih Slovencev pa mora v boj že na začetku. Tom Kočevar-Dešman, ki je s finalnim uspehom proti Svenu Lahu dobil predkvalifikacijski turnir domačih udeležencev, se bo pomeril s Srbom Miljanom Zekićem, vabilo za glavni žreb pa je prejel tudi Lah, ki je naletel na Aldina Šetkića iz BiH. Še največ sreče pri žrebu je imel Mike Urbanija, katerega čaka ruski rezervist Artem Dubrivnij (priložnost je dobil po odpovedi Francoza Huga Greniera), nasprotnik Nika Razborška pa bo drugi trikolor Antoine Cornut-Chauvinc. Skozi kvalifikacije bo domača država dobila še enega udeleženca, saj med seboj igrata Filip Jeff Planinšek in argentinski Slovenec Tomas Lipovšek Puches, ki je šele nedavno dobil potni list domovine prednikov. Za drugo vstopnico se bosta spoprijela Avstrijec Alexander Erler (nedavno je zmagal na enem od turnirjev za 15.000 dolarjev, ko je v četrtfinalu premagal Kočevarja-Dešmana) in Nicolas Barrientos iz Kolumbije.

Seveda je na sporedu tudi turnir dvojic, kjer bosta Slovenijo zastopali zasedbi Sven Lah-Tomas Lipovšek Puches in Aljaž Jakob Kaplja-Bor Schweiger Muzar. Zanimiv bo predvsem nastop slovitega Srba Nenada Zimonjića, ki letos po operaciji kljub 43 letom še vedno vztraja. Družbo mu bo delal predzadnji posamični zmagovalec Portoroža Sergiy Stakhovsky iz Ukrajine, sicer pa bo v singlu nastopil tudi presenetljivo najboljši na lanski izvedbi Constant Lestienne (Francija).

Kot običajno so organizatorji poskrbeli tudi za dodatno vsebino, med ostalim bodo potekala tekmovanja TZS v vseh mlajših starostnih kategorijah, marsikateri udeleženec pa je navdušen nad neposredno bližino morja, kamor se bo lahko pognal po napornem dvoboju.


Najbolj brano