Dopolnitev turistični ponudbi Kopra

Letošnjo sezono v parku vodnih športov Active Koper, ki že tretje leto domuje v Žusterni, beležijo vse več zanimanja za nabor aktivnosti iz njihove ponudbe. Kot pravi vodja parka Goran Sambt, povišan interes pripisujejo predvsem dokončni ureditvi centra vodnih športov na tem območju.

Active Koper zaseda prostor pred kopališčem Žusterna in tamkajšnjim Centrom vodnih športov.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Active Koper zaseda prostor pred kopališčem Žusterna in tamkajšnjim Centrom vodnih športov.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Če je svojo krstno sezono leta 2016 koprski vodni park, v katerem si je mogoče izposoditi različne pripomočke za zabavo in šport na vodi, preživel ob Semedelski promenadi, je zdaj Active Koper že dodobra našel svoj dom v Žusterni. Še vedno sicer pritegne največ domačih gostov, čeprav porast beležijo tudi pri tujih, kar po mnenju vodje parka Gorana Sambta kaže na to, da projekt pomembno dopolnjuje turistično ponudbo Kopra. “Med domačini je projekt zelo dobro prepoznan in sprejet, vendar je število uporabnikov in s tem zanimanje omejeno,” opisuje. Po zaprtju kopališča v Žusterni je v prejšnjem tednu tudi opazen upad zanimanja.

Največ uporabnikov pritegne Sea fun vodni park, od ostalih aktivnosti pa je še vedno največ zanimanja za supanje (veslanje na deski stoje). “Letos je nekoliko več povpraševanja tudi za potapljanje, predvsem zaradi prisotnosti potapljaškega društva v centru vodnih športov,” razlaga Sambt. Starost uporabnikov je odvisna predvsem od vrste aktivnosti: Sea fun vodni park pritegne večinoma otroke, SUP mlade, pare in aktivne turiste, pedalin pa družine. Če so lani v obdobju od 15. junija do 31. julija na posodo oddali 119 desk za supanje, je ta številka letos porasla na 142. Tudi število izposoj drugih rekvizitov je naraslo, lani so si uporabniki v mesecu in pol 72-krat izposodili pedalin, 66-krat štirikolesa in 20-krat windsurf, letos v enakem obdobju pa 111-krat pedalin, 89-krat štirikolesa in 23-krat windsurf.

Lani je v sklopu Active Koper začel obratovati tudi vodni park Sea Fun z napihljivim igralom na morju, ki v strukturi letošnjega prometa predstavlja pretežni delež prihodkov. Za vstop v park za eno uro je treba odšteti šest evrov, celodnevna vstopnica stane 15. Letošnja novost so aktivni paketi storitev, ki združujejo različne aktivnosti ob morju in na njem. Popolna zabava na vodi tako za 29 evrov nudi štiri ure supanja, veslanja v kajaku, premetavanja v zorbing žogi, vožnjo vodnega kolesa, pedalina ali zabave v vodnem parku Sea fun. Paket Odkrij vodne športe je za tiste, ki bi radi v nekaj urah okusili različne vodne aktivnosti. Za 59 evrov se tako potapljate z inštruktorjem, spoznate osnove jadranja na deski, se učite pravilne vožnje s kajakom in se zabavate v zorbing žogi. Za pare in družine sta na voljo paketa V dvoje je lepše in Aktivno z družino, za katera je potrebno plačati po 49 evrov.

Active Koper je sicer v juliju odprt vsak dan, od 8. do 21. ure, septembra pa bo obratoval ob sobotah in nedeljah, med 8. in 19. uro.


Najbolj brano