V novi številki Primorskih novic preberite

Če bo šlo vse po načrtih, bo Marina Portorož konec avgusta še korak bliže novemu lastniku. Tedaj bodo delničarji Term Čatež odločali o soglasju za prodajo Marine družbi MMNT investicije, ki sta jo ustanovila Adventura holding in podjetje Glen. Medtem je dosedanjega direktorja Marine Sebastjana Selana na čelu družbe zamenjal Bojan Petan, ki kontrolira Terme Čatež

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

Razvojna ambulanta jeseni v Zeleni park 2

Razvojna ambulanta z vključenim centrom za zgodnjo obravnavo Koper, ki deluje pod okriljem tukajšnjega zdravstvenega doma, se bo jeseni preselila na novo lokacijo v prvo nadstropje poslovno-stanovanjskega objekta Zeleni park 2.

Vse se je začelo, ko je pri štirih letih našel vojaško čutaro

V sredo bo minilo 25 let, odkar je Srečko Rože v Lokvi odprl vojaški muzej.

Teran in pršut sta najboljši par

Teran in pršut sta bržkone najbolj znamenita produkta Krasa, ki v Dutovlje že skorajda pol stoletja privabljata veliko obiskovalcev iz vse Slovenije.

Bodo vsi hoteli v Trstu polni?

Trst bo kmalu lepši. Malone na vsakem koraku so gradbeni odri, ki opozarjajo na prenove fasad, marsikje pa temeljito prenavljajo notranjost stavb. Ni malo takih, ki jih bodo preuredili v hotele.

Na Nanosu bodo lovili zvezdne utrinke

V ponedeljek zvečer bomo priča enemu lepših astronomskih pojavov na nočnem nebu, perzeidom ali meteorskemu dežju.

Leonardo nas še danes lahko uči

Bil je izjemen mož, genij. “V njem sta se v polni meri izražala čudenje nad svetom in naravo ter želja in volja po odkrivanju vseh prvin, ki spremljajo naše bivanje,” v uvodni besedi k razkošni monografiji Leonardo - Genij - 500 let, izdani tudi v slovenskem prevodu, piše dr. Igor Škamperle.

Elektrika iz omrežja mika tudi druge planine

Kuhinja, Kašina in Leskovca so prve planine v Posočju, ki so se poslovile od ekološko spornih agregatov.

Spremembe v koprski košarki

Iz klubske pisarne koprskega košarkarskega kluba je prispela zanimiva elektronska pošta. V zadnjih dneh je namreč nastal novi klub, KK Koper Primorska, saj sta se formalno združila Lastovka in ŠD Koš.


Najbolj brano