Spremembe v koprski košarki

Iz klubske pisarne koprskega košarkarskega kluba je prispela zanimiva elektronska pošta. V zadnjih dneh je namreč nastal nov klub, KK Koper Primorska, saj sta se formalno združila Lastovka in ŠD Koš.

KOPER > Konec septembra 2016 sta pod franšizo Primorska sodelovanje sklenila ŠD Koš Koper in KK Lastovka, ki zdaj v sezono 2019/20 združena v KK Koper Primorska tudi formalno stopata kot eno. Da bo klub prej ali slej v svoje ime vnesel ime Koper, je bilo zadnje mesece vse bolj jasno, saj je tudi tako moč računati na kakšen finančni priboljšek iz mestnega proračuna, bolj nepričakovana pa je formalna združitev obeh klubov, kar v praksi pomeni, da ni več ne Lastovke in ne ŠD Koš.

Sporočilo namreč pravi, da potem, ko je v prvih treh letih formalno ločena kluba povezovalo le sodelovanje, je bila na upravnih organih v preteklih dneh tudi uradno odobrena njuna spojitev. Novo društvo bo nosilo ime Košarkarski klub Koper Primorska, sedež bo v Kopru. Pod tem imenom bodo po novem nastopale vse mlajše starostne kategorije, članska ekipa pa bo še naprej nastopala z imenom generalnega sponzorja, podjetja Sixt Slovenija.

Z združitvijo je novi klub KK Koper Primorska dobil tudi novo vodstveno strukturo. Dosedanji idejni vodja Gregor Vuga je postal predsednik kluba, kot podpredsednik pa v koprski košarki še naprej ostaja tudi Matjaž Hrabar, donedavno predsednik ŠD Koš Koper.

“Ko smo pred tremi leti začeli graditi novo primorsko košarkarsko zgodbo, smo si zadali jasne cilje, od katerih nismo odstopali. Del smo jih že uspeli doseči, a se ne nameravamo zaustaviti. Primorcem in Primorkam smo vrnili vrhunsko košarko, ki bo v novi sezoni z nastopi v elitni regionalni ligi ABA dobila novo poglavje,” pravi Vuga in obenem dodaja: “Koper nam omogoča vrhunske razmere za nemoteno delo, medtem ko se okrog znamke Primorska že dlje časa vije rdeča nit celotne zgodbe.”

Novi klub Koper Primorska je dobil nekoliko spremenjen logotip, ki ga pretežno sestavljata modra in rumena barva. Zelo zanimivo pa je pojasnilo o maskoti kluba. Osrčje logotipa bo še naprej tiger, maskota kluba. Kot pravijo v KK Koper Primorska, ta ni bil izbran naključno, saj gre za parafrazirano izpeljanko kratice TIGR (Trst, Istra, Gorica, Reka), revolucionarne organizacije primorskih protifašistov.


Najbolj brano