Morski pes v marinadi

1 kg morskega psa

600 g čebule

40 g rozin

40 g pinjol

2 dl belega vina

2 dl vinskega kisa

oljčno olje

1 dl vode

Morskega psa očistimo, olupimo in narežemo na koščke. Povaljamo ga v ostri moki in ocvremo. Rozine namočimo (da preprečimo odvečno sladkobo), pinjole pa prepražimo, da poudarimo okus. Čebulo narežemo na kolobarje in jo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo namočene rozine in prepražene pinjole ter vse skupaj odstavimo z ognja. V drugi posodi zavremo mešanico belega vina, kisa in vode. Mešanico postavimo na stran, da se ohladi. V posebni posodi v slojih polagamo ocvrtega morskega psa, čebulno marinado in zalijemo z vinsko mešanico. Na tak nasčin lahko pripravimo tudi druge ribe, zelo pogosto so to sardele ali sardoni.

Recept so pripravili kuharski mojstri v gostilni Sidro v Izoli.


Najbolj brano