Z avtomobilom strpno po Šempetru

Promet v nekaterih delih Šempetra bo v prihodnjih mesecih oviran. Na Vrtojbenski cesti pri železniškem prehodu bo popolna zapora zaradi gradnje vodovoda in kanalizacije, pr0met bo oviran še zaradi gradnje krožišč na Bazari in urejanja križišča pri bolnišnici.

Prihodnji petek bodo zaradi gradnje vodovoda in kanalizacije za dva meseca in pol zaprli Vrtojbensko 
cesto pri železniškem prehodu.  Foto: Leo Caharija
Prihodnji petek bodo zaradi gradnje vodovoda in kanalizacije za dva meseca in pol zaprli Vrtojbensko cesto pri železniškem prehodu.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > V prihodnjih dneh bodo nadaljevali rekonstrukcijo vodovoda in kanalizacije ter ureditev cestišča na Vrtojbenski cesti v Šempetru. Po prvi fazi, ko je Občina Šempeter-Vrtojba uredila odsek med podjetjem Mahle in železniškim prehodom, sedaj podjetje Adriaplan začenja naslednjo fazo na območju prehoda kanalizacije preko železniške proge. Gradnja bo občino stala nekaj več kot 118.000 evrov. Zaradi železniške proge je poseg bolj zapleten, saj mora železniški promet tudi med gradnjo potekati nemoteno.

Zato bodo uvedli zapore prometa. Cesta bo v tem delu popolnoma zaprta kar dva meseca in pol, in sicer od prihodnjega petka do 6. novembra. “Zapore so postavljene tako, da je še vedno omogočen uvoz v razne priključke,” so sporočili iz gradbenega podjetja, kar bi pomenilo, da bodo tamkajšnji stanovalci imeli dostop do svojih domov. Med 1. oktobrom in 6. novembrom pa bodo, zaradi omogočanja uvoza do Kuriva, uvedli delno zaporo z ročnim usmerjanjem prometa v delovnem času, preostali čas dneva pa bo cesta prevozna.

Župan Milan Turk potrjuje, da bodo zapore povzročile nekaj nevšečnosti v prometu. “Ravno zato, da ne bi bilo preveč obremenitev, smo se odločili, da bomo gradnjo zadnjega dela kanalizacije in vodovoda po Vrtojbenski cesti do križišča pri pošti dokončali prihodnje leto,” je pojasnil. S tem bodo vodovod, kanalizacija in cesta v tem delu Šempetra popolnoma urejeni.

Nevšečnosti v prometu se obetajo tudi na Bazari, kjer sedaj izvajajo pripravljalna dela za gradnjo večjega in manjšega krožišča. Kot so razložili na direkciji za infrastrukturo, bo cesta med gradnjo delno zaprta oziroma naj bi promet urejali s preusmeritvami, za zdaj pa natančnejših podatkov o tem ni, saj se morajo gradbinci glede tega predhodno uskladiti z Darsom. Septembra bodo namreč rušili tudi cestninsko postajo Bazara in začeli sanacijska dela na odseku hitre ceste proti Vogrskem.

Promet bo nekoliko oviran tudi na območju bolnišnice, saj se bodo v kratkem lotili obnove križišča Ulice prekomorskih brigad in poti v športni park, ki je tik ob novem krožišču.


Najbolj brano