Koga bo osrečil dvojni paket?

Pred nami je nadvse vznemirljiva in vroča sobota, pa čeprav v drugi slovenski nogometni ligi. Najbolj pričakovan obračun tretjega kroga ob 16.30 v Ajdovščini odpirata Gorica in Koper, uro kasneje bo dekanski Jadran gostil Vitanest Bilje.

Koprčani (v svetlejših dresih) bodo prvo zmago v novi sezoni lovili 
proti Gorici v Ajdovščini.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprčani (v svetlejših dresih) bodo prvo zmago v novi sezoni lovili proti Gorici v Ajdovščini.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > Tekmovalni vikend torej prinaša maksimalni (dvojni) primorski paket. Spet ga bomo dočakali v 18. krogu sredi novembra, ko bodo vloge gostiteljev obrnjene, razmerja na lestvici pa bodo bržkone že imela obrise končne podobe. Primorski peterček v uvodnih dveh krogih še ni doživel poraza, a točkovni izkupiček v izdatni meri krojijo zmage. Gorica zato v današnji obračun s Koprom vstopa v precej udobnejšem položaju, z dvema zmagama iz dveh tekem.

Na drugi strani so se Koprčani morali zadovoljiti z remijema, potem ko jim je proti Krki in Brdom iz rok spolzela rezultatska prednost. Po tekmovalnem razporedu tudi ni povsem izključeno, da se bo avgustovska suša pri klubu z Bonifike nadaljevala. Po soočenju z Gorico bodo čez teden dni gostili na papirju še enega od protikandidatov za napredovanje, lendavsko Nafto. Zanimivo bi bilo potemtakem videti, kakšne poteze bi še utegnil povleči koprski klub.

Brici bodo sklenili krog

Edina jutrišnja tekma tretjega kroga bo v Vipolžah. Brici, ki so na začetku sezone zabeležili dva remija, bodo prvo zmago lovili proti Dravi. Ptujčani, ki so še brez točke, imajo v svojih vrstah ob nekdanjih Ankarančanih, Timoteju Mateju in Aaronu Kačinariju, najboljšega strelca Bricev v pretekli sezoni Matica Marciusa, v Vipolžah pa je spomladanski del odigral tudi hrvaški branilec Ante Melvan. Briški trener David Peršič lahko spet računa na Nemca Dariusa Jalinousa, ki je v prvem delu poletja nizal neplodne preizkušnje v Sloveniji in na Hrvaškem.

Med tednom so se okrepile govorice, da naj bi poskušal v svoje vrste zvabiti Etiena Velikonjo, ki (še) zabija gole za Gorico. Sicer pa je bil šempetrski napadalec že v svojem prvem novogoriškem obdobju simpatija koprskega predsednika Anteja Guberca. Na dlani je, da je domnevno nespodobno povabilo koprska začimba primorskemu obračunu. Zato pa so Novogoričani v svoje vrste kot posojenega igralca iz Olimpije pripeljali Matica Paljka, ki se je nogometno šolal v Kopru.

Tudi sicer pred današnjim obračunom ne bo manjkalo iskrivih iztočnic. Na vrhu seznama je seveda Miran Srebrnič, ki je bil desetletja nogometni simbol Gorice. Igralsko se je upokojil sredi sezone 2006/07, ko je trenersko taktirko članske ekipe prevzel prav Borivoje Lučić, ki bo letos Novogoričane spet poskušal popeljati v prvo ligo. Srebrnič bo skoraj gotovo deležen prisrčnega sprejema novogoriške navijaške skupine Terror Boys, ki so zaradi trenerske menjave in razvoja dogodkov v pretekli sezoni še vedno na bojni nogi s klubskim vodstvom. V senci dvoboja v Ajdovščini bo danes drugi primorski obračun v Dekanih. Tekmeca sta sezono odprla precej bolj obetavno kot lani, ko sta bila po dveh krogih še na ničli. Dekančani in Biljenci so zbrali po štiri točke. Gostitelji so v tem tednu še nekoliko prevetrili ekipo in naj bi tudi danes stavili na vodilo, da je najboljša obramba napad. Izbranci Erika Kržišnika so zabili šest golov, res pa je tudi, da so jih prejeli štiri. Tudi biljenska razlika v zadetkih (2:1) je pomenljiva, trener Sandi Valentinčič pa je že v pretekli sezoni pokazal, da lahko onemogoči ofenzivno naravnanega tekmeca.

Na dlani je, da je domnevno nespodobno povabilo Etienu Velikonji le koprska začimba primorskemu obračunu.


Najbolj brano