Vodenje priljubljenega prizorišča Lakeness je prešlo v nove roke

Letošnji program poletnega dogajanja na zabavišču Lakeness v Volčji Dragi že izvaja nova ekipa članov Društva mladih Renče - Vogrsko, ki je za ta namen oblikovala zavod. Zaradi menjave generacij je letos dogajanje nekoliko okrnjeno, a novo vodstvo za prihodnje leto napoveduje bogatejše dogajanje.

Letos bo vrhunec dogajanja spet festival Rock šok. Foto: Klemen Batagelj
Letos bo vrhunec dogajanja spet festival Rock šok. Foto: Klemen Batagelj

VOLČJA DRAGA > Lakeness, zabavišče na prostem na ravnici ob bajerju pri industrijski coni v Volčji Dragi, čez poletje mladini ponuja niz koncertov popularnih skupin in nekatere druge prostočasne dejavnosti, kot so športni dogodki ali pa delavnice za otroke. Vendar je letos program okrnjen.

Kot razlaga Andraž Furlan iz Društva mladih Renče - Vogrsko in član organizacijske ekipe na Lakenessu, “sta se letos zamenjali generaciji tistih, ki skrbijo za dogodke na Lakenessu. Nova se šele uvaja, zato je program manj obsežen.” Poleg tega ga krni tudi vreme. Po besedah Furlana so člani nove ekipe z Domnom Gregoričem na čelu, vsi stari čez 20 let, že doslej kot prostovoljci nekaj let pomagali na volčjedraškem poletnem zbirališču mladih. “Učili so se, zdaj pa zmorejo sami organizirati dogodke,” je rekel dosedanji vodilni na Lakenessu. Povedal pa je tudi, da je skušal s “svojo” ekipo postaviti kar visok standard prireditev.

Odhod v stilu

Dosedanje gonilne sile Lakenessa, ki so poleg Furlana še Samo Črnilogar, Alan Čoha, Gregor Testen, Dean Turel in Tomaž Rudež, se bodo uradno poslovili od svojih položajev 17. avgusta. Takrat bo največji dogodek na tem prizorišču to poletje, večer Rock šok. Najavljajo skupine, ki so najbolj zaznamovale Lakeness - Zmelkoow, The Indicals,Happy Ol' Mc Weasel in Ibunge.

Kot pravi Gregorič, ga želi skupaj z ostalimi novimi vodji zabavišča nadgraditi. Med drugim so za upravljanje Lakenessa oblikovali zavod, za zdaj pa Gregorič še ne želi napovedovati, kaj se utegne zgoditi, načrte bodo mladi snovali po počitnicah. Če se jim bodo izšli, pa pričakujejo več progama, bo tudi odmevnega. Prizorišče, ki ga sosednje gradbišče nove hale podjetja Spintec ne ovira in ne krni, pa bodo morda obogatili z novo ponudbo. “Razmišljamo o igriščih za odbojko na mivki,” pravi sogovornik.

Andraž Furlan

Društvo mladih Renče - Vogrsko

“Letos sta se zamenjali generaciji tistih, ki skrbijo za dogodke na Lakenessu. Nova se šele uvaja, zato je program manj obsežen.”


Najbolj brano