Poklonili se bodo Ottaviu Brajku

Tradicionalni Ribiški praznik bo tudi letos na predzadnji avgustovski petek in soboto, 23. in 24. avgusta. Ker pa bodo imeli dan prej in dan zatem prireditvi iz programa, ki ga izvajajo že vse poletje, bo videti, kot bi letošnji praznik trajal štiri dni.

Utrinek  z lanskega Ribiškega praznika Foto: Tomaž Primožic/FPA
Utrinek z lanskega Ribiškega praznika Foto: Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > Obeležitev praznika s 50-letno tradicijo pripravljajo v Centru za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) ob pomoči Turističnega združenja, glavnino stroškov bo plačala občina, direktorica Zvonka Radojevič jih ocenjuje na nekaj več kot 50.000 evrov.

V CKŠP so gostince že povabili k sodelovanju, pričakujejo, da se jih bo odzvalo približno deset, društvom pa bodo 15 stojnic oddali v prihodnjih dneh.

Čuki, Karamela, Primorski fantje ...

In kdo vse bo nastopil? V petek ob 21. uri na Velikem trgu Čuki in klapa Šufit ter na Lonki Bakan Rock Gang in Lisjaki, v soboto ob 21. uri na Velikem trgu Karamela in Tribute band to Creedence Clearwater Revival ter na Lonki Nočni skok in Primorski fantje. Pestro bo tudi na Manziolijevem trgu, saj za petek ob 19. uri napovedujejo glasbeni kampus Musica creativa in za soboto oder talentov, na katerem se bodo predstavili mladi pevci in pevke. Sobota bo, kot vsako leto, tudi v znamenju krsta veslačev in jadralcev.

O Brajku in Delamarisu

V sklopu prireditev Poletja v Izoli pa bo imel v četrtek ob 20. uri na Manziolijevem trgu koncert Rudi Bučar z gosti, medtem ko se bodo v nedeljo ob 20. uri na Lonki poklonili letošnjemu občinskemu nagrajencu Ottaviu Brajku za 50 let delovanja (leta 1969 je ustanovil svoj prvi trio z diatonično harmoniko, v katerem sta igrala še Dominik Sivec in Jože Brezec). Ob tej priložnosti bodo na Lonki nastopili Trio Teci teci in Mi3 z gosti, Bučarjem, Leo Sirk, Dragom Mislejem - Mefom, Primorskimi fanti.

Tudi za ti dve prireditvi bo vstop prost, v CKŠP pa opozarjajo še na premiero dokumentarnega filma Delamaris v sredo, 21. avgusta, ob 20.30 v letnem kinu Arrigoni. Dokumentarec o zgodovini ribje industrije v Izoli, od nastanka do selitve v Pivko, so posneli v italijanskem programu TV Koper-Capodistria. Po končani projekciji bo pogovor z avtorji.


Najbolj brano