Želijo umiriti promet skozi Štorje

Vaščani Štorij opozarjajo na nevaren promet v delu vasi, zato od sežanske občine zahtevajo, da umiri promet na odseku od vaškega kala proti Kazljam. Predlagajo omejitev 30 kilometrov na uro.

Štorci si želijo omejiti hitrosti voznikov na cesti, ki vodi mimo kala  
proti Kazljam. Foto: Petra Mezinec
Štorci si želijo omejiti hitrosti voznikov na cesti, ki vodi mimo kala proti Kazljam. Foto: Petra Mezinec

ŠTORJE > Štorce najbolj moti odsek na delu ceste skozi Štorje, in sicer na odseku od vaškega kala proti Kazljam mimo farme pri ekološkem otoku in v obratni smeri. “Na tem odseku se vozi veliko ljudi, predvsem iz okoliških vasi, kar je nevarno za prebivalce Štorij, predvsem pa za otroke,” je povedala Ivica Podgoršek, predsednica Krajevne skupnosti Štorje.

Poleg velikega števila avtomobilov domačini opažajo še dostavna vozila in tovornjake, moti pa jih tudi to, da vozniki hitrosti ne prilagodijo. “Poleg tega je na navedenem predelu še oster ovinek, zaradi katerega je onemogočen pogled na celotno cestišče in se pešcev praktično ne vidi. Pri velikih hitrostih je tako nemogoče pravočasno varno ustaviti, kar je resnično življenjsko nevarno za pešce,” so v obrazložitvi občini zapisali krajani.

Predstavniki sežanske občine so si stanje na terenu ogledali. O predlogu bo predvidoma v naslednjem mesecu razpravljal Svet za preventivno in vzgojo v cestnem prometu ter nato sprejel stališče s predlaganimi ukrepi.


Najbolj brano