Takemu Kopru so tudi Brda previsoka

Nogometaši Kopra tudi po prvi domači tekmi v drugi SNL ostajajo brez zmage. Tokrat so varovancem Mirana Srebrniča načrte prekrižali gostje iz Goriških brd. Čeprav so rumeno-modri prek Gorana Galešića povedli v 57. minuti, do konca srečanja vodstva spet niso znali zadržati. Borbeni Brici so v 87. minuti prek Krisa Jogana poskrbeli za končnih 1:1 in še nekaj več sivih las pri vodilnih v koprskem taboru.

Tako je Goran Galešić koprske rumene povedel v vodstvo ... Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tako je Goran Galešić koprske rumene povedel v vodstvo ... Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Približno 600 ljubiteljev nogometa je v prvem polčasu spremljalo enosmerni promet. Gostitelji so napadali od prve minute, nogometaši Brd pa so svoje priložnosti iskali v protinapadih. Koprčani, ki so po nekajletnem premoru na dresu spet nosili stari, prepoznavni klubski grb, so si prvo priložnost priigrali prek razpoloženega Dareta Vršiča. Ta je s približno 20 metrov močno streljal, a ni ogrozil gostujočega vratarja Denisa Pintola. V 11. minuti je prvič zadišalo po vodstvu domačih. Koprski kapetan Ivica Guberac je po podaji Darka Mišića sicer zatresel gostujočo mrežo, a je glavni sodnik David Šmajc zadetek zaradi igre z roko upravičeno razveljavil. Tudi nogometaši Brd, ki so se v prvem polčasu samo branili, so le uspeli izpeljati eno akcijo. Po protinapadu je do strela prišel Dawoud Dominik Jalinous, a je bil Igor Nenezić na mestu. V 22. minuti bi lahko Koprčani povedli. Po podaji Vršiča, ki je bil znova eden bolj razpoloženih koprskih nogometašev, se je v priložnosti znašel Jaka Štromajer. Po lepem preigravanju je sprožil nevaren strel, a se je spet izkazal gostujoči vratar, šele 19-letni Pintol.

Nadaljevanje je prineslo podobno predstavo, le da so v drugem delu na svoj račun prišli tudi tisti, ki so na Bonifiko prišli uživat v zadetkih. Koprčani so držali niti igre v svojih nogah, kar se jim je obrestovalo v 57. minuti. Do žoge je na levi strani kazenskega prostora prišel Goran Galešić, ki je natančno meril v daljši vratarjev kot. Po doseženem zadetku pa so se rumeno-modri povsem ustavili. Nadzor igre so prepustili gostom, ki so s potrpežljivo igro prišli do svoje priložnosti. Eno redkih briških akcij je tri minute pred koncem izkoristil Kris Jogan, ki se je po zmedi v koprski obrambi znašel sam pred Nenezićem in žogo neubranljivo pospravil v levi zgornji kot. Koprčani so tako še na drugi tekmi zapored zapravili vodstvo.

Koper: Brda 1:1 (0:0)

ŠRC Bonifika, gledalcev 600, sodnik Šmajc (Kranj). 6. Strelca: 1:0 Galešić (57), 1:1 Jogan (87).

Koper: Nenezić 6, Cerovec 5,5, Mišić 6 (od 81. Tomić), Guberac 6, Balta 5,5, Vrdoljak 6, Vršič 6,5, Badžim 6, Žužek 6, Galešić 6,5 (od 70. Baša -), Štromajer 6 (od 70. Šolaja-). Trener: Miran Srebrnič.

Brda: Pintol 7, Celcer 6, Frelih 6, Jogan 6,5, Humar 5,5 (od 74. Golob -), Bužinel 5,5 (od 52. Dar. Jalinous 6), Jazbar 5,5, Marinič 6, Curk 5,5, Musić 6 (od 66. Perše 5,5), Dom. Jalinous 6. Trener: David Peršič.


Najbolj brano