Mladina odrašča

Sezona 3x3 košarke je v polnem zagonu, očitno pa so na vrhuncu forme tudi igralci Pirana. Na turnirju najvišje kategorije v Pragi so celo s premešano zasedbo osvojili četrto mesto.

 Foto: STA
Foto: STA

PRAGA > Po veliki zmagi v kanadskem Saskatoonu so se Pirančani v češko prestolnico odpravili brez Adina Kavgića in Anžeta Srebovta, zato sta Simonu Finžgarju ter Gašperju Ovniku znova delala družbo Tjaž Rotar in Milan Kovačević. Sprva so se v premešani zasedbi še malce lovili ter v skupinskem delu izgubili s srbskim Zemunom, v odločilni tekmi za napredovanje pa premagali Hague iz Nizozemske.

V četrtfinalu so naleteli na stare znance iz Srbije, moštvo Limana, ki zadnje leto trenira na Kitajskem. Liman z Novim Sadom sodi v sam svetovni vrh (obe ekipi prihajata iz iste mestne četrti vojvodinske prestolnice!?) in oboji so zadnja leta praviloma premagovali najboljšo slovensko zasedbo. Tokrat pa je Piran na krilih obeh novincev prevzel pobudo od samega začetka ter presenetljivo gladko zmagal z 22:15. 25-letni Rotar in dve leti mlajši Kovačević sta zablestela vsak s po osmimi točkami, slednji pa je izvrstni igri v obrambi dodal še deset skokov, šest napadalnih.

V polfinalu je Piran s 14:20 izgubil z ameriškim Princetonom, kar mu je prineslo četrto mesto. Zmagala je latvijska Riga, ki je prevzela vodstvo tudi v točkovanju sezone, od slovenskih moštev pa je Piran četrti, Ljubljana deseta, Kranj pa 18. Na zaključni turnir v japonsko Utsunomiyo se uvrsti najboljših 12 moštev. Istrski kvartet bo zaigral tudi na naslednjem svetovnem pokalu 23. avgusta v Lozani.


Najbolj brano