Ukradenih ur iz Kopra še niso uspeli prodati

Tatovi, ki so v začetku prejšnjega tedna vlomili v trgovsko središče Planet Koper ter iz trgovine z urami in nakiti odnesla bogat plen, so že v priporu. Policisti so jih prijeli na avtocesti v bližini Celja, ko so nameravali zapustiti Slovenijo, plen pa bi prodali v tujini.

Pošteni občan je nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50  vrednejših 
ur, predal policiji.  Foto: Policija
Pošteni občan je nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50 vrednejših ur, predal policiji.  Foto: Policija

CELJE > V noči s ponedeljka (22. julija) na torek so neznanci najprej razbili steklo na vhodu v trgovsko središče Planet Koper, nato pa vlomili še v trgovino z nakitom in urami. Iz prodajalne so odnesli več kot 50 ur, vrednih približno 18.000 evrov.

Policisti so zgodbo uspešno razpletli že v torek zvečer, ko so na avtocestnem počivališču Zima ustavili vozilo s francoskima registrskima tablicama. Policistoma s celjske postaje za izravnalne ukrepe se je renault kangoo zdel sumljiv, zato sta ga ustavila na počivališču Zima pri Dramljah. V vozilu so bili trije Romuni, 23-letni voznik ter sopotnika, stara 27 in 45 let. Policista sta ugotovila, da Romuna, stara 27 in 45 let, že iščejo zaradi vlomov v trgovine z mobilnimi aparati na območju Maribora in Celja. V Mariboru sta povzročila za 62.000 evrov škode, v Celju pa še za 10.000 evrov več.

Romune so pridržali, vozilo pa zasegli. Kasneje so ga pregledali mariborski in celjski kriminalisti. Med postopkom s pridržanimi tujci je občan policiste obvestil, da je na počivališču Zima našel nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50 ur višjega cenovnega razreda in nekaj zapestnic.

Policisti so začeli preverjati, od kod bi lahko bile ure, in kmalu ugotovili, da gre za plen iz prodajalne v Kopru, od koder so prejšnjo noč ukradli več vrednejših ur. Med preverjanjem se je izkazalo, da so osumljenci pred vlomom v trgovsko središče z osebnega vozila, parkiranega v bližini, ukradli registrski tablici. Namestili so ju na vozilo in se z njim odpeljali do trgovskega središča Park Koper. Sumijo, da je bila trojica hotela zapustiti Slovenijo in nameravala plen prodati v tujini.

Vse tri Romune so odpeljali na sodišče, starejšega v Celje, mlajša pa v Koper. Za vse tri so najprej odredili sodno pridržanje, nato pa še pripor, tako da so jih odpeljali za zapahe.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sumijo namreč, da je trojica le del dobro organizirane skupine, ki v različnih evropskih državah organizirano krade. Zahvaljujejo pa se občanu, ki je našel nahrbtnik z ukradenimi urami in jim ga predal.


Najbolj brano