Prostor ob krožišču bo zaživel

Na divaškem krožišču že leta stoji smerokaz za trgovsko središče, ki pa usmerja na nepozidan travnik. A to naj bi se kmalu spremenilo. Tam naj bi Mercator zgradil novo trgovino, OMV pa bencinsko črpalko. V ta namen te dni v Divači spreminjajo občinski prostorski načrt. Pripombe nanj lahko zainteresirani oddajo do konca prihodnjega tedna.

Ob divaškem krožišču že leta stoji smerokaz za nakupovalno 
središče, a šele zdaj občina spreminja občinski prostorski načrt, 
da bo tam res lahko zrasla trgovina.  Foto: Marica Uršič Zupan
Ob divaškem krožišču že leta stoji smerokaz za nakupovalno središče, a šele zdaj občina spreminja občinski prostorski načrt, da bo tam res lahko zrasla trgovina.  Foto: Marica Uršič Zupan

DIVAČA > Jutri ob 16. uri bo v prostorih divaške občinske uprave javna obravnava o spremembah občinskega prostorskega načrta.

Kot je pojasnila divaška županja Alenka Štrucl Dovgan, ne gre za velike spremembe, temveč želijo prostorske načrte le uskladiti z načrti investitorjev za namen gradnje bencinskega servisa in trgovine.

Alenka Štrucl Dovgan

županja Občine Divača

“Divača se širi, zato potrebuje tudi več trgovin. Trenutno je namreč ponudba zelo slaba.”

Obogatitev skromne trgovske ponudbe

V kratkem nameravajo namreč iz središča naselja preseliti bencinski servis v okolico krožišča, podjetje Mercator pa bo tam zgradilo novo večjo trgovino.

“Divača se širi, zato potrebuje tudi več trgovin. Trenutno je namreč ponudba zelo slaba,” je pojasnila županja, ki pričakuje, da se bodo Mercatorju v prihodnosti pridružili tudi drugi trgovci.

V Mercatorju so že pred časom potrdili, da imajo v Divači zemljišče in da na njem načrtujejo gradnjo večjega marketa, vendar podrobnosti o novi trgovini še niso želeli deliti, dokler niso vsi postopki izpeljani.

Bencinski servis bi se izselil iz mesta

Podobno so tudi v podjetju OMV potrdili, da se z občino pogovarjajo o premestitvi bencinskega servisa, a o predvideni časovnici in natančni lokaciji niso želeli govoriti.

Predlogi sprememb občinskih prostorskih načrtov so objavljeni na spletni strani občine, v fizični obliki si jih lahko zainteresirana javnost ogleda v prostorih divaške občinske uprave. Predloge in pripombe pa je mogoče oddati do konca prihodnjega tedna.


Najbolj brano