Podrla sta le dve oviri

Urh Bauman je na državnem prvenstvu v preskakovanju ovir v Lipici v nedeljo dokazal, da je s sedemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec. Z odličnim nastopom na 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil občinstvo in prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci.

Preskakovanje ovir s konji je vselej magnet za gledalce. Foto: Tina Čič
Preskakovanje ovir s konji je vselej magnet za gledalce. Foto: Tina Čič

LIPICA > Državno prvenstvo v preskakovanju ovir je v Lipico privabilo 135 jahačev z več kot 180 konji. Na treh tekmah državnega prvenstva, ki je v Kobilarni Lipica potekalo minuli konec tedna, je Urh Bauman iz lastnega konjeniškega kluba v Mariboru podrl le dve oviri. To mu je sicer prineslo štiri kazenske točke, a še vedno dovolj za prvo mesto. Drugi je bil Primož Rifelj s konjem Chamberlain iz Konjeniškega kluba Suprinn, tretje mesto pa je osvojila Tajda Bosio s konjem Londonkor iz Športnega društva Konjeniški center Celje. Konjeniški šport je edina olimpijska disciplina, v kateri tekmovalci in tekmovalke nastopajo skupaj, v enotni kategoriji. Kot veleva tradicija, sta srebrni in bronasta novega državnega prvaka - potem, ko sta mu čestitala - odnesla vse do vodne ovire na vodni krst.

V kategoriji mladih jahačev U-25 se je naziva veselila Tanit Baukman s kobilo Copacabana (KK Maribor), med mladinci je lovoriko osvojila Anthea Lorber s kobilo Catarina (KK Velenje). Med mlajšimi mladinci se je zmage veselila Ela Železnik s konjem Casscolatrio. Med amaterji je bila najuspešnejša Brina Sanda s konjem Hollande de Muze B (KK Velenje). V Kobilarni Lipica se že pripravljajo na preostali konjeniški državni prvenstvi. 31. avgusta in 1. septembra se bodo pomerili najboljši vozniki vpreg, med 20. in 22. septembrom pa bo še državno prvenstvo v dresurnem jahanju.


Najbolj brano