Kozel se nikakor ni obnesel, spet bodo kanarčki

Sedem mesecev je minilo od predzadnje skupščine FC Koper, ki je v tajnosti potekala prav v času konstitutivne seje koprskega mestnega sveta. Tako je formalno končala tudi nogometno vladavino Borisa Popoviča, na čelo kluba pa je vrnila Anteja Guberca. Zadnja - zelo podobna - je bila izpeljana minuli petek in vrača stvari na mesto pred letom 2015.

... kar potrjuje včerajšnji pogled na stadionski objekt z bližnjega 
parkirišča. Foto: Zdravko Primožič/FPA
... kar potrjuje včerajšnji pogled na stadionski objekt z bližnjega parkirišča. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Prvi mož Grafista sicer ni imel lahkega dela, saj je v upravnem odboru še nekaj časa ostala garnitura zvesta bivšemu županu. “Vse ob svojem času, vse bo šlo po naravni poti,” se je Ante Guberac odzival na pripombe, da taka sestava upravnega odbora s kadri nekdanje občinske oblasti ne more biti dobra popotnica za klub, ki se želi vrniti na pota stare slave. Denar ni bil težava, ampak to velja bolj za upravljanje kluba, ki je potekalo po navodilih iz luksuzne pisarne na koprskem županstvu. Stanje v mladinskem pogonu je bilo vse prej kot na poti vrnitve mladincev in kadetov v prvo ligo, posegi pred uvrstitvijo v drugo SNL pa so bili potrebni tudi v članski ekipi.

Vešči sklicevanja skupščin

Guberac je spremembe v FC Koper, vključno z vrnitvijo starih klubskih simbolov in barv, napovedal pred začetkom sezone druge SNL. Prejšnji teden je bila neuradno napovedana konferenca za medije, ki pa so jo nato preložili na ta teden . V FC Koper so že vešči sklicevanja tajnih skupščin, tudi petkova je bila znana le ozkemu krogu ljudi. “V zadnjem mesecu dni je naprej pisno odstopil Dejan Škerlič, nato Franci Matoz, svoj odstop je nato napovedal še Goran Malenić. Pravniki so mi povedali, da je potreben sklic skupščine in zato smo jo izpeljali,” pravi Ante Guberac in dodaja, da so skupščino dejansko sklicali tisti, ki so odstopili. Edini, ki se očitno ni želel prostovoljno posloviti, je bil Valter Valenčič. Glede na dogodke v klubu v zadnjih letih in pogoste spremembe taborov je moč upravičeno slutiti, da se je tudi tokrat zgodilo nekaj podobnega, kar je olajšalo pot do sprememb. “Ko sem znova prevzel vodenje kluba, sem napovedal, da ne bom delal revolucije in tako je tudi bilo. Nisem prilepljen za predsedniški stolček, če kdo meni, da lahko to počne bolje, zame ni težav,” še pravi Guberac in dodaja, da so spremembo grba in barv zahtevali navijači. Nazadnje na tekmi med Koprom in Izolo. Grb z agresivnim kozlom na pročelju stadiona so konec tedna že odstranili.

Ante Guberac

predsednik FC Koper

“Ko sem znova prevzel vodenje kluba, sem napovedal, da ne bom delal revolucije in tako je tudi bilo.”

Imena novih članov upravnega odbora uradno še niso znana. Omenja se le Andreja Poljšaka, vodjo mladinske šole in tesnega Guberčevega nogometnega sodelavca. Po naših informacijah naj bi MOK zastopal Miran Softić, iz kvote Luke Koper prihaja vodja področja investicij Robert Rožac, člana sta še odvetnik Igor Cek in nekdanji podžupan Peter Bolčič.

Pestra leta FC Koper

Zadnjo skupščino kluba so sklicali na petek, tako kot tisto 21. decembra lani, ko se je na čelo kluba vrnil Ante Guberac, ki je v nogometu s krajšimi prekinitvami vse od leta 1997. Iz koprskega kluba se je umaknil jeseni 2015, ko je vajeti odločanja prevzel donedavni župan Boris Popovič. Ta je povsem spremenil podobo kluba. Po treh poskusih je skupščina 14. decembra 2015 na predsedniško mesto imenovala Valterja Valenčiča, v ožje vodstvo pa tesne županove sodelavce. V tem času je klub izgubil tekmovalno licenco in nazadoval v primorsko ligo. Pozneje je športni direktor kluba postal Boško Županović, ki je prevzel terjatve predsednika Olimpije Milana Mandarića do FC Koper.


Najbolj brano