Tako Ljubljančani kot Sežanci se nadejajo polnega izkupička

Pred velikim derbijem Maribor : Olimpija se bosta jutri popoldne pomerila lanska tekmeca za napredovanje v prvo SNL. Bravo in Tabor sta prvak in podprvak iz minule sezone druge SNL. Bravo je po dveh tekmah še brez osvojene točke in pričakuje poln izkupiček, enako načrtujejo tudi Sežanci.

Bo Lazar Milošev (št. 20) prvi med napadalci Tabora načel 
nasprotnikovo mrežo? Foto: MATEJ GLAVINA
Bo Lazar Milošev (št. 20) prvi med napadalci Tabora načel nasprotnikovo mrežo? Foto: MATEJ GLAVINA

SEŽANA > Jutri bo menda idealen dan za nogomet, predvsem za igranje, saj naj bi se po napovedih temperature spustile na nekaj več kot prijetnih 20 stopinj Celzija. Malo topleje bo zanesljivo na igrišču v Spodnji Šiški, kjer se bosta pomerila novinca v prvoligaški druščini.

Najmlajši klub med prvoligaši, Bravo, ima za sabo hiter uspeh. Za klubom stoji znani slovenski poslovnež Darko Klarič. Klub je star 13 let, njegova članska ekipa pa šele šest. V tem času ji je uspelo priti iz druge lige MNZ Ljubljana med slovensko nogometno elito. Eden od razlogov, da so bili spomladi pred Sežanci, je v uspešnem zimskem kadrovanju, ko so postavili temelje ekipe, ki zdaj igra v prvi ligi. Trener Dejan Grabić ima nalogo uvajanja mladih igralcev s pomočjo izkušenih moči, kar tudi počne. Proti Muri je dvakrat zadel mladi Aljoša Matko, z 31 zadetki prvi strelec mladinske lige, sicer posojeni igralec Maribora. Bravo je sezono začel z dvema (pričakovanima) porazoma: pred polnim stadionom je izgubil z Olimpijo (0:2), nato pa hrabro padel v Murski Soboti, kjer je Mura slavila z 4:3. Na zadnji tekmi so Šiškarji pokazali napadalno in igrivo igro, njihova slabša plat pa je obramba - dali so tri, prejeli pa šest golov. Obratno je pri njihovem jutrišnjem tekmecu - Tabor je dal zgolj en zadetek, prejel pa le dva. Statistika nekako sovpada z lansko sliko, ko je bil Bravo ob Radomljah z naskokom najbolj napadalna ekipa lige, Tabor pa z najboljšo obrambo. A vendar primerjave med drugo in prvo ligo niso vedno realne.

Kronavetru dve tekmi kazni

Disciplinski sodnik NZS je po 2. krogu med drugimi zaradi petih rumenih kartonov Tabor kaznoval s 300 evri, najbolj pričakovana pa je bila kazen napadalcu Maribora Roku Kronavetru po izključitvi v Velenju zaradi ugovora sodniku. Počivati bo moral dve tekmi.

Sežanci so imeli kar tri nogometaše uvrščene v idealno enajsterico drugega kroga. To so bili vratar Arian Rener, osrednji branilec Mario Zebić in zvezni igralec Leon Sever, strelec zadetka za zmago proti Celju. “Tudi to nam je vlilo dodatno samozavest pred tekmo z Bravom, ki bo trd oreh, saj tekmeca poznamo že iz minule sezone. Liga je maraton, bomo videli, kdo bo zadnji pritekel v cilj,” pravi Sever, ki bo tekmo začel v prvi postavi. Lahko se zgodi, da bo na igrišče pritekla ista postava, ki je izborila zmago s Celjem - Rener, Ristić, Nemanič, Zebić, Salkić, Sever, Babić, Mihaljević, Milošev, Sikimić, Stevanović. Tabor je sicer do konca sezone ostal brez mladega napadalca Marsela Stareta. Uresničile so se bojazni, da si je poškodoval križne vezi.


Najbolj brano