Policija išče lastnike ključev

Policija išče lastnike ključev, ki so jih zasegli 43-letni ženski, ki so jo konec marca prijeli zaradi goljufij, storjenih pri najemu ali prodaji več stanovanj na območju Kopra in Ankarana.

 Foto: PU Koper
Foto: PU Koper

ISTRA > Na koprski policiji so že v začetku januarja prejeli več prijav kaznivih dejanja goljufije, zatajitve in zlorabe osebnih podatkov, vse zoper 43-letnico, ki je večino teh kaznivih dejanj storila pri najemu ali prodaji stanovanj na območju Kopra in Ankarana. “Storilka se je pri tem vedno predstavljala tudi kot pravnica in uspešna nepremičninska agentka. Po prijetju konec marca, je bil zanjo odrejen pripor, nato pa je bila obsojena na slabi dve leti zapora,” so v sporočilu za javnost zapisali v Policijski upravi Koper.

Policisti so ženski zasegli obsežno dokumentacijo in druge predmete, med njimi tudi večjo količino ključev, za katere niso še uspeli ugotoviti lastništva.

“Glede na zgodovino in predkaznovanost storilke obstaja velika verjetnost, da ključi izvirajo iz kaznivih dejanj, oziroma, da so to ključi raznih stanovanj, poštnih nabiralnikov, garažnih vrat ali zapornic za stanovanja ali hiše, ki jih je storilka uporabljala, pa oškodovanci prijave še niso podali. Pomembno je dejstvo, da storilka ni lastnica nobene nepremičnine in je vedno stanovala v najeti neprečnimi,” so še pojasnili.

Vse, ki bi prepoznali katerega od ključev, prosijo, da se zglasijo na Policijski postaji Koper, kjer ključe hranijo.


Najbolj brano