Racman se je znašel na seznamu iskanih

Prvoobtoženi v zadevi Marina Sergej Racman, ki mu specializirano državno tožilstvo očita zlorabo prostitucije, je od srede popoldne na seznamu iskanih oseb, ki je objavljen tudi na spletni strani slovenske policije. S tem so njegovo ime vnesli tudi v schengenski informacijski sistem, mednarodne tiralice pa še niso razpisali.

Sergeja Racmana iščejo s pomočjo notranje tiralice.
Sergeja Racmana iščejo s pomočjo notranje tiralice. 

Prvi na seznamu obtožene osemnajsterice v zadevi Marina, poslovnež Sergej Racman, bi moral že več kot dva tedna sedeti v priporu. A mu koprsko okrožno sodišče sklepa o priporu še ni uspelo vročiti. Zato so zoper njega v sredo popoldne razpisali notranjo tiralico z odredbo za takojšnjo privedbo ter evropski priporni nalog, kar pomeni, da so njegovo ime vnesli v schengenski informacijski sistem, zato ga organi pregona iščejo na celotnem območju Evropske unije.

Na koprskem okrožnem sodišču so potrdili, da zoper Racmana mednarodne tiralice za zdaj še niso razpisali. Če se bo Racman še naprej izmikal roki pravice in bodo ugotovili, da je begosumen, pa bodo zanj izdali še mednarodno tiralico ter za pomoč pri njegovem iskanju zaprosili tudi Interpol.

Sergeja Racmana, 53-letnega poslovneža s stalnim bivališčem v Bratislavi na Slovaškem, so preiskovalci vzeli pod drobnogled na podlagi podatkov o poslovanju savna kluba Marina na Ajševici. Specializirano tožilstvo mu med drugim očita, da je kot eden od vodij hudodelske združbe skupaj s soobtoženima Mariborčanoma Jožetom Kojcem in Dejanom Šurbkom, ki sta v priporu od januarja, priskrbel denar za odprtje Marine leta 2014, imel je pregled nad finančnim poslovanjem kluba ter dajal navodila za delovanje. Obtoženi naj bi z nezakonito dejavnostjo zaslužili več kot 21 milijonov evrov.


Najbolj brano