Sprejem za trofejne slalomiste

V solkanskem Kajak centru so pripravili sprejem za tekmovalce Soških elektrarn, ki so uspešno zastopali reprezentančne barve na svetovnem prvenstvu (SP) v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v poljskem Krakovu.

Tekmovalci Soških elektrarn na domačem sprejemu (od leve): Nejc 
Polenčič, Sara Belingar, Racz Koppany in Tine Kancler.   Foto: Aljoša Polenčič
Tekmovalci Soških elektrarn na domačem sprejemu (od leve): Nejc Polenčič, Sara Belingar, Racz Koppany in Tine Kancler.  Foto: Aljoša Polenčič

SOLKAN > Domov so prinesli tri medalje, za zlato je poskrbel kanuist Nejc Polenčič, ki se z naslovom prvaka poslavlja od mladinske konkurence. Prihodnje leto bo na evropskem prvenstvu v Solkanu bržkone že zastopal slovenske barve v kategoriji do 23 let tako kot tudi Tine Kancler, ki je bil na Poljskem bronast v ekstremnem slalomu. Za tretje, srebrno odličje, je s kajakaško ekipo poskrbel Niko Testen, ki lahko tudi v naslednji sezoni vesla med mlajšimi člani.

Z Aljo Kozorog, ki je bila v Krakovu 14. med kanuistkami, se počasi že pripravlja na septembrsko nadaljevanje svetovnega pokala in absolutno svetovno prvenstvo, ki pa ga bo tako kot preostanek sezone izpustila nedavno operirana Urša Kragelj. Sicer pa so barve KK Soške elektrarne v Krakovu zastopali še kajakašica Sara Belingar, ki je na Poljskem prvič na SP tekmovala med mlajšimi članicami, Madžar RaczKoppany, ki živi in trenira v Novi Gorici, in Ria Šribar, ki brani barve ZDA. Danes pa se v Banjaluki s kvalifikacijami začenja SP v spustu za mlajše člane in mladince, kjer bo med slovenskim zastopstvom tudi kajakaš solkanskega kluba Erazem Šavli.


Najbolj brano