Rumena noč je dobila še modro barvo

Jutri se bo začela največja primorska šagra, ki pa se je iz Rumene noči preimenovala v Rumeno-modre noči. Ta konec tedna bodo potekale rumene noči, prvi avgustovski konec tedna pa modre.

Utrinek z lanskoletn Rumene noči Foto: Tomaž Primožič/FPA
Utrinek z lanskoletn Rumene noči Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Poleg raznovrstne gostinske ponudbe in pestrega otroškega programa je največ zanimanja obiskovalcev za glasbene nastope. Tokrat so organizatorji v Koper privabili nekaj znanih skupin, poskrbeli pa so za široko paleto glasbenih okusov. Med drugimi bo jutri na Ukmarjevem trgu igrala skupina TABU, v Taverni bo na odru Samodajefešta reunion, na trgu ob Upravi za pomorstvo pa bo igrala skupina Gedore. V soboto bodo nastopili Pankrti, Valentino Kanzyani, Lea Sirk in Daniel Popović, v nedeljo pa še Natalija Verboten, Freedom fighters and friends in Primorski fantje.

Taverna bo vsako dopoldne med 9. in 11. uro gostila otroški program, v okviru katerega bodo lahko najmlajši sodelovali pri otroških delavnicah in si ogledali otroške predstave.

Zaradi prireditve bo od jutri do nedelje med 17. in 3. uro zjutraj popolna zapora Pristaniške ulice od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga in popolna zapora Kidričeve ulice. Stanovalci okoliških ulic in trgov bodo do svojih domov lahko dostopali po Petronijevi ulici. Prav tako bo od danes do 7. avgusta onemogočeno parkiranje na parkirišču za novim olimpijskim bazenom, na Ukmarjevem trgu ne bo mogoče parkirati od danes do ponedeljka, 29. julija.

Stanovalcem mestnega jedra, ki imajo veljavne dovolilnice, bo v času prireditve omogočeno parkiranje tudi na trgu Brolo. Organizatorji sicer prosijo stanovalce z dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru, da v času prireditve avtomobile parkirajo na parkiriščih izven mestnega jedra.

Osrednje prizorišče Modrih noči prvi avgustovski konec tedna bo Titov trg, spremljajoči program pa bo tudi v Taverni in na trgu pri Upravi za pomorstvo.


Najbolj brano