Plezali bodo lahko tudi v dežju in mrazu

Prek sistema Moja pobuda, kot so v Ajdovščini imenovali participativni proračun, so tam dobili prvo visoko plezalno steno s previsom v dvorani. Postavljajo jo v domu krajanov v Lokavcu in je skoraj narejena, krstili jo bodo 25. avgusta.

Doslej neizkoriščena stena dvorane Edmunda Čibeja bo poslej 
služila plezanju. Foto: Angel Vidmar
Doslej neizkoriščena stena dvorane Edmunda Čibeja bo poslej služila plezanju. Foto: Angel Vidmar

LOKAVEC > Stena, ki je stala približno 15.000 evrov, je že skoraj v celoti nameščena v lokavški dvorani Edmunda Čibeja. Manjka le nekaj opreme in nato bo uporabna za plezalce, pa čeprav jo bodo uradno krstili šele 25. avgusta v okviru Noči pod Čavnom.

To ne bo prvo umetno plezališče v občini Ajdovščina, ki se med drugim ponaša z različnimi športnimi površinami in številnimi možnostmi za šport in rekreacijo, bo pa prvo take vrste. Stena v centru na Policah je namreč primerna le za balvansko plezanje.

Treninge športnega plezanja v Lokavcu želijo ponuditi vsem, ki se morajo zdaj za ta namen iz Vipavske doline voziti v precej oddaljene kraje. Pridobitev je primerna za vadbo na več ravneh, od začetniške do poklicne, ponuja možnost postopnega privajanja na višino ter učenja pravilnega varovanja z vrvjo. Stena sega osem metrov v višino in je široka meter manj, med drugim bo obogatila ponudbo dejavnosti v lokavški dvorani, ki je tudi sicer dobro zasedena. In ker so ob montaži stene zamenjali vse reflektorje v dvorani, bo tudi osvetlitev drugačna.

V Lokavcu bo sicer zaživel eden prvih od 15 projektov, za katere je Občina Ajdovščina letos rezervirala denar prek participativnega proračuna. Vsem skupaj namenja dobrih 200.000 evrov. S tem denarjem je že izvedla tudi vadbeni poligon Street Workout v Velikih Žabljah, za ostalih dvanajst naložb pa še ureja vse potrebno, od dokumentacije dalje.


Najbolj brano