Leon Sever: Pomembna je zgolj zmaga

Leon Sever je bil sobotni junak prvoligaškega nogometnega dvoboja med Taborom in Celjem, saj je postavil kar dva mejnika - klubskega in lastnega. Zabil je prvi gol Tabora v prvi SNL po 18 letih in svojega prvega prvoligaškega.

Leon Sever (desno) je v zadnjem letu nogometno zelo napredoval. Foto: Matej Glavina
Leon Sever (desno) je v zadnjem letu nogometno zelo napredoval. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > 21-letni Izolan Leon Sever je z nogometom začel v Izoli, kot kadet je prestopil v Koper, tam postal mladinski pokalni prvak, v članski ekipi je debitiral 10. decembra 2016 proti Rudarju, zdaj pa je v sežanskem Taboru v četrtem prvoligaškem nastopu prvič zadel. “Zagotovo je ta zadetek pomemben mejnik v moji karieri in tudi za klub. Bolj sem se veselil zmage, kot svojega gola,” pravi.

Kako težak je bil teden po slabem debiju z Aluminijem?

“Po vsakem porazu je teden slabši. Trener nas je opozoril na pomanjkljivosti, ki se jih sicer zavedamo, ampak jih ni lahko takoj odpraviti. Delali smo predvsem na psihični pripravi in na uigravanju ekipe. Nismo pričakovali, da je preskok iz druge v prvo ligo tako velik. Aluminij pa tudi ni slaba ekipa. Proti Celju smo pokazali, da nismo najslabši v ligi, v prihajajočih krogih bo to le še bolj vidno. Trenutno smo na 40 odstotkih pripravljenosti.”

Leon Sever

nogometaš Tabora

“Proti Celju smo pokazali, da nismo najslabši v ligi, v prihajajočih krogih bo to le še bolj vidno.”

Je to vaše mnenje, ali tako meni trener?

(Smeh) “Seveda to pravi trener.”

V nedeljo igrate derbi bivših drugoligašev. Kako se boste lotili Brava?

“Bravo je slabo začel, vendar bo trd oreh za vsakega tekmeca, kar so pokazali tudi proti Muri. Gremo na zmago. Pričakujem trd boj na sredini igrišča, zmagal pa bo tisti, ki bo naredil najmanj napak. So sicer bolj uigrani, saj so skupaj že pol leta.”

Drugod vlada prepričanje, da ste doma zelo uspešni zaradi manjšega igrišča, ki zaradi ograj deluje še manjše, kot je. Drži?

“Igrišče je res manjše, morda je to manjša prednost, ker poznamo vsak košček igrišča. Bomo videli, kaj bodo pokazale tekme v gosteh.”

Je bila leta 2017 težka odločitev za selitev iz Kopra v Sežano?

“Ne, saj je Koper nazadoval v primorsko ligo. Kot mlad fant željan igranja sem izbral Sežano, ki je imela visoke ambicije, in ni mi žal. Prvo sezono v drugi ligi smo odigrali solidno, prejšnjo pa smo dokazali, da smo zdaj zasluženo prvoligaš.”

Kako ocenjujete lasten napredek?

“Za vsakega mladega igralca je najbolj pomembno obdobje preskok iz mladinske selekcije k članski; eni ga opravijo v prvi, drugi pa v nižjih ligah. Jaz sem ga v drugi ligi, za kar pa mi niti najmanj ni žal, saj se kakovost druge lige dviga iz leta v leto.”

Prepričan sem, da največ pretečete med igralci Tabora, morda pa jih tudi največ slišite s klopi.

“Trener Andrej Razdrh mi je omogočil velik napredek in ga kot trenerja zelo spoštujem. Verjamem, da mi vsakič, ko povzdigne glas, želi le najboljše. Skušam popraviti, na kar me opozarja. Tek je moja vrlina, na igrišču pustim srce in hočem dati vse od sebe. Pride pa tudi slab dan.”

Vse gole ste dosegli z levo nogo?

“Hja, vsi mislijo, da sem levičar, čeprav sem v resnici desničar. Ne vem, kaj bi rekel, dokler zabijam, ni važno od kod in kako. Upam, da jih bo čim več.”

Kakšne so vaše nogometne ambicije?

“Slišim, da obstaja zanimanje klubov zame, vendar o tem ne razmišljam. Lani sem rekel, da želim igrati v prvi ligi, kar se je uresničilo. Nikoli se pa ne ve, kaj se lahko obrne v prestopnem roku.”


Najbolj brano