Gašper Vinčec upravlja eno najhitrejših jadrnic na svetu

Jadralcu Gašperju Vinčecu je uspel veliki met, ki slovensko jadranje postavlja na povsem novo raven.

Gašper Vinčec
Gašper Vinčec 

Koprčan, sicer lastnik 24-metrske jadrnice Way of Life, je namreč s podjetjem Morning Glory Performance Yachts sklenil partnerstvo, v sklopu katerega ima v dolgoročnem upravljanju Morning Glory, eno najboljših in najhitrejših jadrnic na svetu. 27-metrsko formulo 1 v zadnjih dveh letih pri nas sicer najbolj poznamo po zmagah na tržaški Barkolani. Da gre za resnično eno najboljših velikih tekmovalnih jadrnic na svetu, govori dejstvo, da je, med drugim, na drugi strani Atlantika postavila časovni rekord na znameniti regati Transpac (od Los Angelesa do Honoluluja), medtem ko je v Evropi že slavila na svetovnem prvenstvu maksi jadrnic (Maxi Yacht Rolex Cup) ter malteški klasiki Rolex Middle Sea Race.

“Tako za projekt EWOL in zame osebno kot za slovensko jadranje je upravljanje takega plovila velik dosežek. Resnično gre za vrhunsko pripravljeno jadrnico, verjetno eno izmed petih najhitrejših na svetu, ki je sposobna zmagati na katerikoli regati. Je pa ob tem tudi res, da je po tehnični oziroma tekmovalni plati izjemno zahtevna. Naslednje tedne bomo tako s posadko EWOL Sailing Team posvetili spoznavanju z jadrnico Morning Glory in številnim treningom, potem pa se bomo z njo v drugi polovici avgusta odpravili na svetovno prvenstvo maksi jadrnic v Porto Cervo na Sardinijo,” je dejal Gašper Vinčec.

“Po vrnitvi nas čaka naporna serija jesenskih regat. Barkolane se bomo verjetno udeležili s 24-metrsko jadrnico, a bomo odločitev sprejeli septembra. Obenem bomo predstavili tudi nekatere nove pobude znotraj projekta EWOL.”


Najbolj brano