Dumančića naj bi nasledil Kompara

Mestni svetniki bodo jutri popoldne odločali, ali bo stanovanjski sklad po novem vodil Matjaž Kompara. V imenovanje ga predlaga nadzorni svet sklada, kadrovska komisija mestnega sveta se s tem strinja.

Matjaž Kompara  Foto: Nace Novak
Matjaž Kompara  Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Kot smo pisali že v soboto, bo novogoriški stanovanjski sklad najverjetneje dobil novega direktorja. Sedanjemu, Tomici Dumančiću, mandat poteče konec septembra in je bil med deveterico, ki se je prijavila na nedavni razpis. A skladovi nadzorniki, ki so tehtali med šesterico, ki je izpolnjevala pogoje, med njimi je bil tudi Dumančić, so dali prednost drugemu kandidatu. Zdaj je tudi uradno potrjeno, da strojnemu inženirju (ima tudi diplomo MBA) Matjažu Kompari, ki trenutno dela kot vodja prodaje enega od centrov Kovinoplastike Lož, v javnosti pa je bolj poznan kot nekdanji direktor Gostola Gopana, pred tem pa je, denimo, delal tudi na Hitu. Lani se je med drugim v nekaterih medijih omenjalo, da naj bi bil v krogu favoritov prav za prevzem funkcije direktorja uprave tega podjetja.

Komparo je kot primernega kandidata za vodenje sklada podprla komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki mestnemu svetu predlaga, naj ga imenuje. Jutri popoldne se bodo o tem odločali mestni svetniki. Da si del lokalne politike na direktorskem mestu stanovanjskega sklada prizadeva za menjavo, je bilo sicer opaziti že nekaj časa, nazadnje je bilo to videti med nedavno predstavitvijo poslovanja sklada v mestnem svetu. Se je pa takrat v razpravi pokazalo, da bi morala tudi občina na tem področju narediti bistveno več kot doslej, glede na to, da je koalicija prav reševanje stanovanjske problematike uvrstila v vrh svojih prioritet.


Najbolj brano