Dveletnemu otroku spodrsnilo na robu Soške poti

Čeprav je po padcu dveletnika sprva kazalo, da se je pri kotaljenju huje poškodoval in so na pomoč že poklicali tudi helikopter, so reševalci ugotovili, da vseeno ni tako hudo. Malček je utrpel predvidoma lažje poškodbe.

Družina je hodila po tako imenovani Soški poti, ko je dveletniku na 
robu poti spodrsnilo. Foto: Leo Caharija
Družina je hodila po tako imenovani Soški poti, ko je dveletniku na robu poti spodrsnilo. Foto: Leo Caharija

KAL KORITNICA > Dveletnik je v soboto popoldne s staršema hodil po levem bregu reke Soče, po Soški poti iz smeri Trente proti Bovcu. Na delu poti, ki ji domačini pravijo Breka, blizu vasi Kal-Koritnica, je otrok tik pred mostom čez Sočo, čeprav je ob robu poti ograja, stopil na rob poti, kjer mu je spodrsnilo. Padel je približno deset metrov navzdol po brežini in se udaril v glavo.

Starša in tujec, ki jima je ponudil pomoč, so malčka takoj odpeljali v gasilski dom na letališču Bovec, kjer so mu gasilci nudili prvo pomoč. Na letališče je prišla tudi reševalna ekipa iz tolminskega zdravstvenega doma. Malčka so oskrbeli, zdravnik pa je po pregledu ocenil, da je otrok utrpel predvidoma lahko poškodbo. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Sprva so aktivirali tudi vojaški helikopter z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, a so jim kmalu sporočili, da njihove pomoči ne potrebujejo.


Najbolj brano