Istrska ligaša nared za prvenstvo

Turnir (3x45 minut), ki so ga v soboto gostili Dekani, udeležili pa sta se ga še ekipi Kopra in hrvaškega Orienta, so z dvema zmagama na prvem mestu končali Koprčani. V zadnjem tednu priprav na začetek sezone v drugi SNL bodo tako pesjani kot kozlički odpravljali še zadnje pomanjkljivosti.

Teden dni pred začetkom nove tekmovalne sezone v drugi SNL so 
koprski modri potrdili dvig forme, zadovoljni so trudi v taboru 
Jadrana. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Teden dni pred začetkom nove tekmovalne sezone v drugi SNL so koprski modri potrdili dvig forme, zadovoljni so trudi v taboru Jadrana. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Jadran Dekani in FC Koper imata svoje cilje. Prvi si želijo predvsem stabilnega drugoligaškega statusa, na Bonifiki pa odkrito napovedujejo naskok na prvo ligo. Vsi v koprskem klubu, na čelu s predsednikom Antejem Gubercem, si želijo ob stoletnici ustanovitve kluba, ki bo prihodnje leto, spet zaigrati v najmočnejšem slovenskem nogometnem tekmovanju. Zadnji preizkus pred pričetkom druge SNL je za obe ekipi predstavljal sobotni turnir v Dekanih, ki so ga prepričljivo dobili Koprčani.

Prvi nastop in gol Vršiča

Da rumeno-modri, ki se počasi vračajo na pota stare slave, mislijo resno, kaže zadnja v vrsti okrepitev. Apačan Dare Vršič, ki mu je maja potekla pogodba z Mariborom, se je po letu 2010 vrnil v Koper. V soboto je že zaigral v rumeno-modrem dresu in proti hrvaškemu Orientu ob zmagi s 3:0 (zadela sta še Jaka Štromajer in Željko Tomić) prispeval izjemen gol iz prostega strela. “Dare je okrepitev v pravem pomenu besede. Že v soboto je pokazal, za kako kakovostnega nogometaša gre. Tudi mi mlajši se bomo lahko veliko naučili. Zagotovo bo naši ekipi dal ogromno,” s komplimenti na račun novega soigralca ni skoparil centralni branilec Kopra Luka Badžim. Kot je nekdanji mladinski slovenski reprezentant še dodal, se bodo v zadnjem tednu priprav posvečali predvsem taktiki: “Prijateljskih tekem ne bo več. Noge so po teh pripravah še precej težke, zato se bomo bolj osredotočili na taktiko in pilili še zadnje malenkosti pred sobotno tekmo v Novem mestu.”

Optimisti tudi pesjani

Če si v Kopru želijo boja za najvišja mesta, v Dekanih napovedujejo mirno plovbo na sredini lestvice. Skoraj enomesečne priprave so v sklepni fazi. Na memorialu Ivana Gregoriča, ki so ga gostili v soboto, pesjanom ni uspelo zabiti gola. Potem ko so proti Orientu remizirali (0:0), so morali premoč priznati Kopru (0:1, zadel je Edi Baša). “S turnirjem, ki smo ga pripravili v spomin na klubsko legendo, smo zadovoljni. Fantje in trener so se dobro odrezali. Dokazali smo, da smo na prvenstvo pripravljeni,” je povedal novi predsednik Jadrana Dekanov Marko Drljić in dodal, da je tudi zgodba o oblikovanju igralskega kadra za njih bolj ali manj končana: “Nekaj novih obrazov je. Predvsem so to mlajši nogometaši. To smo pred sezono tudi obljubili. V nogometu se nikoli ne ve, morda se bomo še okrepili. Smo pa z ekipo zelo zadovoljni.” Druga SNL bo svoja vrata odprla v soboto. Jadran Dekani bo doma gostil Dravo (17.30), medtem ko Koprčani odhajajo v Novo mesto h Krki (17.00).


Najbolj brano