Recept: dunajski zrezek

Dunajski zrezek je klasika avstrijske prestolnice. Jed je menda začela svoj vek v 19. stoletju z maršalom Radetzkyim, ki mu je bila nadvse všeč zarebrnica po milansko. V cesarjevi kuhinji so na njegovo prošnjo panirali in ocvrli tanek telečji zrezek in nastal je - dunajski zrezek.

 Foto: OWM
Foto: OWM

Sestavine - 4 telečji zrezki - moka - 2 jajci - krušne drobtine - sol - prečiščeno maslo - rastlinsko olje - rezine limone ...

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano