Kim Pletikos že bližje olimpijski normi

Jadralke razreda laser radial so se tudi drugi dan svetovnega prvenstva v zalivu Miho na Japonskem mučile z brezvetrjem. Po dveh od načrtovanih dvanajstih regat Kim Pletikos zaseda skupno 49. mesto, Lin Pletikos pa je 82.

Kim Pletikos je v skupni razvrstitvi napredovala s 75. na 49. 
mesto. Foto: Junichi Hirai
Kim Pletikos je v skupni razvrstitvi napredovala s 75. na 49. mesto. Foto: Junichi Hirai

SAKAIMINATO > Čeprav so bili za drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva razreda laser radial predvideni trije plovi, je organizatorjem v šibkem vetru uspelo izpeljati le enega.

“Danes smo šli na vodo takoj zjutraj, izgubli nekaj časa s ponavljanjem startov, potem pa končno uspeli odvoziti eno regato. Na začetku je pihalo približno deset vozlov, poleg smo imeli še 30 metrov toka, nakar je v drugi orci veter padel. Meni je uspel odličen start! V prvi stranici sem vozila z večjo skupino in svoj položaj obdržala vse do cilja. Računali smo na še eno regato, toda dve uri po zaključku prve vetra še kar ni bilo, zato so nas poslali nazaj na obalo,” je bila uvrstitve na 11. mesto zadovoljna Kim Pletikos, ki je v skupni razvrstitvi napredovala s 75. na 49. mesto.

Bolje je šlo tudi Lin Pletikos, sicer mojstrici za šibke vetrove. “V edini regati danes sem dobro startala, toda kmalu zatem naredila napako. V nadaljevanju sem jo skušala popraviti in do cilja nadoknaditi nekaj mest,” je 25. rezultat pojasnila Lin, ki se je s svežnjem 77 točk povzpela na skupno 82. mesto. Na lestvici držav, ki še nimajo olimpijske norme, je Slovenija trenutno na 14. mestu. Zadnjo od desetih razpoložljivih olimpijskih vozovnic bi po trenutni razvrstitvi osvojila jadralka Svete Lucije na 41. mestu, torej le osem mest pred Kim.


Najbolj brano