Bodoči programerji se kalijo

Osem mladih navdušencev za razvoj poslovnih informacijskih rešitev se v teh dneh kali na delavnici, ki jo je pripravilo novogoriško podjetje Business Solutions in jo je podprl tudi mladinski center. Osnovni cilj dogodka je mladim omogoči uresničiti njihove ideje pod profesionalnim vodstvom in z uporabo najnovejših tehnologij.

Mladi programerji, tako študenti kot dijaki, so v desetih dneh domala iz nič ustvarili “izdelek”, ki bi ga bilo mogoče tržiti. Foto: Ambrož Sardoč
Mladi programerji, tako študenti kot dijaki, so v desetih dneh domala iz nič ustvarili “izdelek”, ki bi ga bilo mogoče tržiti. Foto: Ambrož Sardoč

SOLKAN > Po besedah menedžerke za marketing pri Business Solutions Tine Zgaga se je ideja za delavnico porodila pri njih, glavno podporo pri širjenju glasu pa je dal mladinski center. Kot pravi direktorica centra Lara Brun, so že ob snovanju strategije za mlade zaznali, “da bi mladi želeli formalno izobraževanje nadgraditi z neformalnim v podjetjih.” Z delavnico so udeleženci dobili možnost svoje znanje prenesti iz teorije v prakso.

Pomembno je, da dobijo mladi z Goriškega možnost razvijati ideje v domačem okolju, dodaja Brunova. “In v panogi informacijske tehnologije podjetja ne nudijo le zaposlitev, ampak tudi možnost konkretne poklicne rasti, saj je ta industrija zelo agilna in novosti prihajajo na dnevni ravni,” izpostavlja direktor operacij pri Business Solutions in pobudnik delavnice Iztok Pavlin. Sklenili so torej pripraviti delavnico za študente in dijake, ki so že dopolnili 18 let.

Lara Brun

direktorica MC Nova Gorica

“Pričakovali smo šest do osem prijav, dobili pa več kot 30, kar je velik uspeh.”

Pri podjetju so se na mladinski center obrnili tudi zaradi usmeritev v osnutku strategije za mlade. Vlogo centra pa je direktorica opisala tako: “Prek naše mreže stikov smo novačili mlade za delavnico. Pričakovali smo šest do osem prijav, dobili pa več kot 30, kar je velik uspeh.” Potrebna je bila selekcija, Bussines Solutions jo je opravilo s testi in metodami, ki od prijavljenih niso zahtevali le določenih strokovnih znanj, ampak tudi mehke spretnosti in veščine. In upoštevalo se je, kako bi se talenti kulturno vključili v podjetje.

Ustvarili so povsem nov izdelek

Udeleženci delavnice so spoznali vse vidike razvoja tako imenovane informacijske rešitve od oblikovanja ideje, izvedbe tržne raziskave in priprave poslovnega načrta do razvoja in trženja take rešitve. Predvideli so, da bodo nalogo opravili v dobrih desetih dneh, morali pa so ustvariti povsem nov izdelek: spletni strani računalniških programskih orodij za izboljšanje poslovanja v podjetjih. Mlade je usmerjalo sedem mentorjev iz podjetja in zunanji predavatelji, toda kot je dejal Pavlin, so mladi imeli precej proste roke, saj so le na ta način konkretno gradili svoja znanja. Zgaga jih je pohvalila, ker so se odločili delati z zahtevnejšimi programskimi jeziki in pri oblikovanju dveh spletišč se niso omejili na osnovne tehnologije, marveč so izbrali sodobna ter zahtevnejša okolja za izdelavo.

Iztok Pavlin

Business Solutions

“V panogi informacijske tehnologije podjetja ne nudijo le zaposlitev, ampak tudi možnost konkretne poklicne rasti.”

Vse je sklenjen krog

Računalniško programsko orodje, ki so ga pripravljali udeleženci delavnice, naj bi bilo uporabno za različne kupce. Prav tako ima delavnica različne namene. Prvi je, da pri Bussines Solutions izbirajo morebitne bodoče sodelavce. Kot pravi Pavlin, je mogoče v dveh tednih zelo dobro oceniti, kateri kandidati so primernejši, imajo prave osebnostne lastnosti za delo v podjetju.

Drugi namen je izobraževalne narave: dati udeležencem znanje, ki jim lahko pride prav v prihodnje, morda tudi za zagon svojih podjetij. Tretji namen pa je razvoj Goriške, kar v mladinskem centru pojmujejo tako: “V središču naših prizadevanj ostaja spodbujanje oblikovanja takšnega okolja, ki je mladim prijazno, jih krepi pri doseganju avtonomije ter jim daje prostor, možnost in podporo, da se aktivno vključujejo v družbo in na trg dela.”

Gre za sklenjen krog: če mladi dobijo ustrezne službe “doma”, tam ostajajo, če podjetja dobijo ustrezne kadre in se razvijajo, se razvija tudi okolje, to pa je posledično zanimivo za mlade. Pavlin in Zgaga pri tem poudarjata, da ima Goriška velik potencial v panogi informacijske tehnologije in le skupaj in s takšnimi pristopi je možen velik korak naprej.


Najbolj brano