Kaj glede ribiškega pristanišča moti GZOP?

Svetniška skupina Gibanje za občino Piran (GZOP) se je včeraj odzvala na dogajanje okoli gradnje ribiškega pristanišča Seča.

Ribiško pristanišče na Seči, kakršno je videti danes.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Ribiško pristanišče na Seči, kakršno je videti danes.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

PIRAN > V Gibanju zatrjujejo, da niso proti gradnji pristanišča in urejanju Jernejevega kanala, vendar so proti takšni gradnji, kot jo načrtuje občina. Na Seči bi radi videli razvoj, ki bi bil usklajen s kulturno in naravno dediščino tistega območja.

“Zavedamo se priložnosti za razvoj občine s tem projektom in znamo presoditi, kako prav bi nam v tem trenutku prišel ta večplastno zahteven projekt, a le če bo pod nadzorom in transparenten,” se je pod izjavo podpisal vodja svetniške skupine GZOP Kristijan Cerovac, ki je največja v občinskem svetu.

Od občinske uprave še vedno čakajo nekatere odgovore. Zanima jih, ali projekt zastopa javni interes, kakšna je vizija prihodnjega urejanja Seče, kakšne učinke bo projekt prinesel okolju, kako bo projekt vplival na Krajinski park Sečoveljske soline, kako je s postopkom sprejemanja in priprave projektne dokumentacije, zakaj občina ne upošteva volje krajanov in jih obvešča o pomembnih podrobnostih. Prav tako želijo izvedeti, zakaj morajo posegati v zaščiteno območje in kako je to skladno z direktivami Nature 2000.

“Nismo proti razvoju, nismo proti gospodarskemu in tehničnemu napredku, še manj proti evropskemu denarju. Želimo in zahtevamo le pravi način izvedbe postopkov odločanja glede pomembnih projektov, kot je ta,” je sklenil Cerovac in napovedal, da če do petkove izredne seje ne bodo dobili zahtevanih odgovorov, tako načrtovanega ribiškega pristanišča ne bodo podprli.


Najbolj brano