Po desetletju mrtvila obujena razprava o ustanovitvi pokrajin

Po desetletju, ko se na temo ustanavljanja pokrajin ni dogajalo tako rekoč nič, je letos stvari v roke vzel državni svet v sodelovanju s skupino strokovnjakov. Ti so za izhodišče vzeli idejo, da bi bilo pokrajin enajst, vezane pa bi bile na mestne občine.

Prostorsko načrtovanje, skrb za okolje, vodooskrba, razvoj turističnih destinacij ... To so naloge, ki se ne končajo na meji občine. 
(Na fotografiji vas Dutovlje na Krasu)  Foto: STA
Prostorsko načrtovanje, skrb za okolje, vodooskrba, razvoj turističnih destinacij ... To so naloge, ki se ne končajo na meji občine. (Na fotografiji vas Dutovlje na Krasu)  Foto: STA

LJUBLJANA > Konkretnejši predlog razreza države na enajst pokrajin naj bi skupina strokovnjakov, ki jo vodi Boštjan Brezovnik z mariborske ...

Komentar novinarja

Jana Krebelj

Kako zrel je čas za pokrajine

V minulem desetletju, odkar projekt ustanavljanja pokrajin leži v predalu, se je pred nami zvrstilo veliko tem, ki bi lahko služile kot dokaz, zakaj bi pokrajine potrebovali. Zadnja in za Primorsko zelo pomembna tema je oskrba Istre z vodo. To ni projekt ene občine. Dodatni vodni vir rabijo štiri, tistih, ki bi v zaledju lahko ta vir zagotovile ali vsaj posodile svoja tla za cevi, ki bi vodo pripeljale do istrskih pip, je še veliko več. V preteklosti so se občine že poskušale dogovoriti med seboj,...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano